Parlamentul dezbate bugetul pe 2015. PNL va vota "impotriva", iar UDMR va lua o decizie dupa sedinta

Ultima actualizare: 22-12-2014 07:04

Parlamentarii dezbat vineri bugetul tarii pe anul viitor. Ca sa ii convinga pe alesi ca banii romanilor vor fi impartiti asa cum trebuie, premierul Victor Ponta a mers personal la sedinta.

Le-a vorbit despre investitii, dar si despre felul in care vrea sa aduca mai multe fonduri. Una dintre propuneri este includerea evaziunii fiscale la capitolul "infractiuni care afecteaza siguranta nationala".

Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei: "Imi doresc sa existe un consens public, nu doar politic, pentru ca in perioada urmatoare evaziunea fiscala sa fie considerata, ca si coruptia, un fenomen de pericol pentru siguranta nationala, un fenomen care trebuie combatut prin toate mijloacele legale pe care un stat le are la dispozitie."

Dupa 3 zile de certuri, argumente si contraargumente in comisiile de buget-finante, parlamentarii dau ultimul vot pe buget. Alesii discuta amendament cu amendament bugetul tarii.

Introducerea evaziunii fiscale la capitolul infractiunilor care aduc atingere sigurantei nationale inseamna ca institutii ca DNA, CSAT, Ministerul Justitiei sau Ministerul Apararii pot declansa anchete care sa priveasca si evaziunea fiscala.

Bugetul va fi discutat si sambata, iar votul final va fi dat duminica.

PNL voteaza impotriva, iar UDMR ia o decizie dupa dezbateri

Parlamentarii PSD vor vota proiectul de buget pe 2015 pe motiv ca este unul “sanatos”, in timp ce cei de la PNL au anuntat, vineri, in plenul Parlamentului, ca nu-l sustin deoarece este un buget “nerealist, mincinos”, iar UDMR va decide dupa dezbateri.

La dezbaterile generale asupra bugetului de stat, deputatul PSD Viorel Stefan a declarat ca proiectul de buget artata ca Guvernul s-a tinut de cuvant si finanteaza toate masurile la care s-a angajat si cuprinde cresteri la toate domeniile cheie: sanatate, educatie, aparare. “Primul-ministru a venit cu un buget sanatos, sa-l votati cu gandul la cei care ne-au trimis aici si mai putin cu gandul la rafuielile politice”, a afirmat Viorel Stefan.

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a spus ca are “o profunda dezamagire” fata de proiectul de buget si o “profunda ingrijorare” fata de modul in care va arata viata romanilor daca acest buget va fi adoptat. “Acest buget este o improvizatie de la un capat la altul, este nerealist, neprofesionist si mincinos, este un plagiat marca Ponta a celui din 2014 si este chiar mai rau. Ne spulbera orice speranta de mai bine. Grupul PNL va vota impotriva acestui proiect croit iresponsabil”, a spus Nicolaescu.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu a spus ca bugetul “stimuleaza evaziunea” si nu stimuleaza mediul de afaceri, ducand la taierea locurilor de munca. “PDL nu va vota, pentru ca este un buget impotriva romanilor”, a spus Ialomitianu. Senatorul UDMR Alexandru Vegh a aratat ca a fost un timp insuficient pentru studierea acestui proiect de buget, iar UDMR va decide cum va vota in urma dezbaterilor din plenul reunit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO