Cine va fi urmasul lui Iohannis la conducerea liberalilor. Surse: doi ingineri se confrunta pentru sefia PNL

Ultima actualizare: 14-12-2014 01:00
Orban si Atanasiu cu fetele acoperite

Ramasi fara lider dupa alegerea lui Klaus Iohannis, liberalii isi cauta acum un nou presedinte. Pe surse se vechiculeaza deja doua variante.

Succesiunea la conducerea PNL se va stabili saptamana viitoare intr-o reuniune informala, scrie Mediafax, citand surse din interiorul partidului. S-ar contura doua tandemuri: Teodor Atanasiu – Marian Petrache si Ludovic Orban – Rares Manescu.

Prim-vicepresedintele PNL, Teodor Atanasiu, aspirant la sefia partidului in locul lui Iohannis a decis sa faca un tandem cu actualul secretar general al PNL, Marian Petrache. Surse din conducerea PNL au declarat, joi, pentru Mediafax ca Atanasiu intentioneaza sa-l mentina pe Marian Petrache in functia de secretar general in cazul in care va avea castig de cauza. De altfel, Petrache a sustinut in cadrul partidului ca va renunta la aceasta pozitie daca Ludovic Orban va fi cel care castiga cursa pentru sefia partidului. De asemenea, sursele citate au mentionat ca Orban are discutii cu Rares Manescu, pentru ca acesta sa devina secretar general al vechiului PNL in situatia in care va obtine pozitia de sef al partidului.

Citeste si: PNL pregateste un nou program de guvernare. Cine sunt responsabilii pentru fiecare minister in parte

Alegerea succesorului lui Klaus Iohannis urmeaza sa se faca la mijlocul saptamanii viitoare intr-o reuniune a conducerii vechiului PNL in care se va putea ajunge la un vot al membrilor Biroului Politic National. Liderii PNL se asteapta ca Iohannis sa-si anunte demisia din functie in debutul sedintei de saptamana viitoare. Ulterior acestui moment, gruparea condusa de Teodor Atanasiu se asteapta ca Iohannis sa faca o recomandare Biroului Politic in privinta succesorului, in timp ce gruparea condusa de Ludovic Orban spera ca Iohannis sa fie impartial in aceasta privinta, au mai mentionat sursele citate. In aceeasi sedinta a conducerii PNL urmeaza sa se stabileasca conducerea interimara pentru o serie de filiale ramase fara presedinti, intre care cele din Prahova, Hunedoara, Brasov, Alba sau Sectorul 1.

Orban si Atanasiu au aceeasi specializare: ambii sunt ingineri, absolventi ai facultatii de Tehnologia Constructiilor de Masini, doar ca Orban a studiat la Brasov iar Atanasiu la Cluj

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO