UDMR: Ne urmam agenda, alegerile anticipate sunt o necesitate


Ultimul update: Vineri 10 August 2012 17:06
Data publicarii: Luni 30 Aprilie 2012 08:58
Categorie: Stiri Politice
Kelemen Hunor

UDMR isi va urmari agenda, nu va face aliante electorale si considera ca alegerile anticipate sunt o necesitate, a declarat, duminica, la Deva, intr-o conferinta de presa, presedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

"Este o perioada in care va fi important sa explicam ce am facut si sa ne asumam eventualele greseli comise in perioada guvernarii", a explicat presedintele UDMR.

Kelemen Hunor a mai vorbit despre faptul ca o problema fundamentala a politicii romanesti o reprezinta migratia politica, fenomen ingrijorator care a fost accentuat de sistemul electoral introdus in 2008 (votul uninominal – n.n.) si cu care Uniunea nu a fost de acord, se precizeaza in comunicat.

Kelemen a mai declarat ca UDMR considera ca Romania are nevoie de alegeri anticipate, care sa duca la formarea unui guvern cu sustinere parlamentara consistenta.

"Pentru Romania este de dorit sa avem cat mai repede alegeri parlamentare. Se va putea ajunge la anticipate doar daca va exista consens politic. (...) Constitutia nu permite dizolvarea Parlamentului foarte usor, dar pot fi organizate alegeri anticipate daca va exista consens in clasa politica. (...) UDMR cu 7% in Parlament nu poate declansa alegeri anticipate, dar va sustine o decizie care sa duca la organizarea lor. Acestea ar putea fi organizate in septembrie. Diferenta intre septembrie si decembrie nu pare a fi mare, insa, alegerile sunt foarte importante in perspectiva mentinerii echilibrului financiar si bugetar al tarii. Fiecare zi este foarte importanta", a subliniat Kelemen.

Liderul Uniunii a adaugat ca guvernele Boc si Ungureanu au pregatit majorarea salariilor cu 16% in acest an.

"Exista o rezerva de 5 miliarde de euro la Ministerul de Finante, am discutat despre majorarea salariilor cu FMI. Nu lasam visteria goala pentru majorarea salariilor incepand cu luna iunie", a mai spus presedintele UDMR.

Sursa: Mediafax

Deputat UDMR: Daca viitorul Guvern nu va lasa in pace UMF, maghiarii se vor solidariza
Presa internationala: Guvernul roman a devenit vineri ultima victima a crizei economice din Europa
Deputatii au amanat decizia privind anchetarea lui Laszlo Borbely
VIDEO PROTVPLUS.RO