UDMR Bihor a fugit la USL. Replica lui Boc: Nu sunt probleme in coalitie

25-02-2011 09:10

Emil Boc

Presedintele PDL Emil Boc a spus joi seara ca a fost asigurat de liderul UDMR, Marko Bela, ca nu trebuie sa-si faca probleme pentru "tradarea" organizatiei din Bihor. Este doar o "situatie locala", a fost asigurat premierul.

Premierul Emil Boc a afirmat la postul public de televiziune, citat de Mediafax, ca a avut o discutie cu Marko Bela despre protocolul de colaborare incheiat intre UDMR Bihor si liderii USL din judet.

Astfel, Marko Bela l-ar fi asigurat ca politica UDMR la nivel national in ceea ce priveste relatia cu PDL nu va fi schimbata si ca protocolul respectiv reprezinta doar "o situatie locala".

El a adaugat insa ca o discutie pe aceasta tema va avea loc si in Coalitie.

Presedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss, si liderii USL din judet au semnat, joi, un protocol de colaborare cu o valabilitate pana in anul 2016.

Prin acest document, cele doua organizatii se obliga sa formeze majoritati in toate consiliile locale din judet si sa sustina in plan national parteneriatul inceput la Oradea.

Presedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a explicat ca acest parteneriat cu USL Bihor nu incalca in niciun fel angajamentele UDMR fata de PDL, deoarece in judet nu exista niciun protocol de colaborare intre cele doua partide aflate la guvernare.Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO