Vass: Guvernul va flexibiliza Codul Muncii chiar cu riscul demiterii

25-02-2011 00:20

Andreea Vass

Guvernul va flexibiliza Codul Muncii chiar cu riscul demiterii, a declarat Andreea Paul Vass, consilier al primului ministru, precizand ca Executivul si-a prezentat "crezul politic" asupra proiectului de ocupare a fortei de munca.

"Astazi Guvernul isi declara crezul politic asupra proiectului de ocupare a fortei de munca. Fara o politica activa a ocuparii pietei muncii atat pe partea de cerere, cat si a ofertei nu putem vorbi de dezvoltarea economica a Romaniei pe termen scurt. Din acest punct de vedere, avem trei obiective. Primul este flexibilizarea Codului Muncii, chiar cu riscul demiterii actualului Guvern", a spus Vass, prezenta la o conferinta pentru prezentarea strategiei de dezvoltare a sectorului IMM.

Ea a precizat ca un alt obiectiv este aplicarea reformei in sistemul educatiei pentru a-l trasforma intr-un proces care sa cultive si sa acumuleze competente, abilitati si nicidecum repetitia mimetica a unor informatii livrate artificial si care se dovedesc total inutile pe piata reala a fortei de munca.

Referindu-se la strategia pentru IMM-uri, Vass a spus ca se urmareste cresterea competitivitatii firmelor firmelor si a capacitatii acestora de a crea locuri de munca.

Anastase: Asumarea pe Codul muncii, din ratiuni de timp si politica

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO