Turcan, despre amanarea constituirii comisiei pentru prezidentialele din 2009: S-a speriat PSD de ceea ce ar putea afla?

Ultima actualizare: 29-04-2017 07:09
Raluca Turcan - stiri

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, sustine ca anchetarea alegerilor prezidentiale din 2009 de catre o comisie parlamentara este ”o fumigena” menita sa acopere preocuparea PSD-ALDE pentru controlul asupra justitiei.

”Daca nu am avea certitudinea ca e o fumigena menita sa acopere preocuparea PSD-ALDE pentru controlul asupra justitiei si lipsa cronica de capacitate administrativa a guvernului Grindeanu, am fi votat pentru constituirea comisiei de ancheta pentru alegerile din 2009.

Daca ne uitam la lista suspectilor de pactizare cu inamicul la alegerile din 2009, e o lista populata generos cu pesedisti: Maior, Ghita, Ponta, Oprea, Ontanu si lista poate continua. Cat despre relatiile notorii ale domnilor Dragnea si Tariceanu cu serviciile secrete, nu are rost sa mai vorbim. Sunt relatate chiar de pesedisti. Nu dl. Dragnea ducea ca plocon la un celebru general zeci de sticle cu vin scump cu nume de compozitie muzicala?”, a scris Raluca Turcan pe Facbook, potrivit News.ro.

Sefa liberalilor sustine ca s-ar putea ca aceasta comisie de ancheta sa dezvaluie tocmai aplecarea cronica spre tradare a PSD.

”Sunt sigura ca veti fi de acord cu mine cand spun ca pana la urma, doua randuri de alegeri si doua referendumuri de suspendare nu se puteau castiga decat cu foarte multi tradatori de la PSD. Iar asta o stiu bine si Victor Ponta si Liviu Dragnea, pe care s-ar putea sa ii uneasca un extraordinar blat la alegerile din 2009. Pana una alta, incercarea de constituire a Comisiei a fost retrimisa la Comisia juridica. S-a speriat oare PSD de ceea ce s-ar putea afla?”, a mai scris Turcan.

Proiectul de hotarare privind constituirea Comisiei de ancheta cu privire la alegerile prezidentiale din 2009 a fost retrimis la Comisiile juridice pentru a clarifica care sunt obiectivele acesteia, in conditiile in care Parchetul a deschisa o ancheta, solicitarea liderului grupului PSD, Marcel Ciolacu fiind aprobata cu 278 voturi „pentru” si 17 „impotriva”.

Tinand cont de faptul ca in data de 20 aprilie 2017 s-a inaintat Biroului Permanent Reunit constituirea comisiei speciale de ancheta, avand anumite obiective (...), iar in data de 24 aprilie, Parchetul de pe langa ICCJ, in comunicatul sau a solicitat o ancheta in rem conform existentei unei suspiciuni in procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autoritati publice si persoane, altele decat cele prevazute de lege, va propun retrimiterea raportului la Comisiile juridice reunite privind clarificarea obiectivelor comisiei de ancheta”, a afirmat Marcel Ciolacu, de la tribuna plenului.

Comisiile juridice reunite au decis, marti, sa adopte un amendament la proiectul de Hotarare privind infiintarea comisiei de ancheta pe tema alegerilor prezidentiale din 2009, prin care sa elimine din sfera competentelor faptele anchetate de Parchet in acest caz, respectiv abuzul in serviciu si falsificarea documentelor electorale.

Parchetul instantei supreme a deschis dosar penal privind alegerile prezidentiale din 2009 si face cercetari pentru abuz in serviciu si falsificarea documentelor si evidentelor electorale, ancheta fiind inceputa dupa informatiile facute publice de Dan Andronic.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO