Turcan, către Dăncilă: ”Să ne spuneți dacă ați ratat primul examen de admitere la liceu”

Ultimul update: Luni 04 Martie 2019 18:08
Data publicarii: Luni 04 Martie 2019 17:36
Categorie: Politic

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, i-a cerut, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, premierului Viorica Dăncilă să respingă Ordonanţa de urgenţă 114/2018.

În timpul discursului, mai mulţi deputaţi liberali au venit la tribună purtând pe braţ banderole albe, în semn de solidaritate cu protestul magistraţilor.

Turcan a spus, la "Ora prim ministrului", că premierul Viorica Dăncilă a ratat mai multe examene, printre care şi primul examen de admitere la facultate, transmiţându-i că acest lucru "se simte cu fiecare decizie" pe care o ia.

"Vă rog să ne răspundeți. Dacă ați ratat primul examen de admitere la liceu. Dacă aţi ratat primul examen de treapta a 2-a. Dacă ați ratat primul examen de admitere la facultate. Cu siguranţă veţi spune că nu contează, că suntem duşmănoşi, că nu căutăm consensul. Răspunsul este că contează foarte mult. Avem, din nefericire, un premier care, cu toate că a ratat toate aceste examene, astăzi ocupă această funcţie. Contează foarte mult, pentru că ratarea acestor examene se simte în fiecare întâlnire pe care o aveţi cu vreun oficial străin, se simte în fiecare declaraţie în Parlament, se simte cu fiecare decizie pe care o luaţi, cu fiecare explicaţie pe care trebuie să o daţi în legătură cu deciziile toxice pe care le luaţi. Ratarea acestor examene poate să fie şi în legătură cu faptul că aţi semnat această ordonanţă nenorocită care a transformat viaţa românilor într-un coşmar", a afirmat Turcan.

Ea i-a spus premierului că "a minţit" din prima zi a mandatului său.

"Doamnă Viorica Dăncilă, prim ministru, următoarea frază va aparţine: Cât timp vor fi prim ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România, punct. Această declaraţie vă aparţine şi este din momentul învestiturii dumneavoastră. Astăzi putem spune că aţi minţit din prima zi a mandatului dumneavoastră. Aţi semnat Ordonanţa 114, ordonanţa lăcomiei, a grupului condus de Dragnea-Vâlcov, care impune noi taxe, care pune piedici în calea pilonului pensiilor, care obligă administraţiile locale să crească taxele şi impozitele, aţi adoptat această ordonanţă cu trei zile înainte de finalul anului fără niciun fel de dezbatere, aţi tras fără somaţie şi au picat toţi în colimatorul dumneavoastră: companii, investitori, administraţii publice, cetăţeni", a adăugat Turcan.

Turcan i-a mai spus Vioricăi Dăncilă că, "dacă grupul condus de Dragnea şi Vâlcov" au determinat-o să semneze această ordonanţă, nu înseamnă că nu are nicio vină. "Răspunderea legală şi politică este în primul rând a primului ministru, nu a consilierilor", a adăugat Turcan.

Ea i-a cerut premierului să respingă această ordonanţă.

"Doamna Dăncilă, aveţi un pic de onoare, respingeţi această ordonanţă şi ieşiţi din jocul murdar şi încercaţi ca, aşa cum aţi ajuns pe marginea prăpastiei politice, să nu duceţi în prăpastie economia României", a mai spus Turcan.

Ea a anunţat că deputaţii liberali poartă o banderolă albă pentru a se solidariza cu "cei care apără legea şi care nu favorizează corupţia".

S-a enervat Dăncilă: ”Decât să vorbesc liber și să spun prostii, mai bine să am o hârtiuță”
S-a enervat Dăncilă: ”Decât să vorbesc liber și să spun prostii, mai bine să am o hârtiuță”
VIDEO PROTVPLUS.RO
iohannis juncker
Iohannis participă la Bruxelles la reuniunea Consiliului European şi summitul PPE
Ponta: "Nu m-am îndrăgostit de DNA, dar eu nu am schimbat nicio lege pentru mine"
Klaus Iohannis a reclamat la CCR legea administrației publice locale 215/2001
Iordache: Nu e diferenţă între pacienţii tratați într-un spital de stat şi unul privat
Stelian Ion: PSD şi ALDE l-au convins pe Tudorel Toader să dea ordonanţele pe justiţie
Iohannis, atac la ministrul Sănătății: ”Tehnică extrasă din manualul de manipulare al PSD”
Eugen Nicolicea
Circ în Parlament. Deputatul PSD Eugen Nicolicea, numit ”cocotă bătrână” de un liberal
Propuneri legislative pentru construirea a 3 autostrăzi, adoptate de Senat. Când ar urma să fie gata
Olguţa, despre referendum: Eu zic să-l lăsăm pe preşedinte să şadă şi să cujete liniştit
Ministrul Eugen Teodorovici: Se analizează legalizarea consumului de canabis în România
Iordache, despre Iohannis și referendum: ”Până termină de gândit, poate trece mandatul”
Deputații anchetează TAROM: ”De ce s-au vândut cele 2 avioane la prețuri de scobitori?”