Elevii invata despre triunghiuri PSD-PDL-PNL, intr-o culegere de matematica

25-03-2010 00:00

Ca romanii se pricep la fotbal si la politica nu-i un secret, dar ca elevii au ajuns sa deprinda tainele matematicii in functie de partidele din parlament, parca-i prea de tot.

Intr-o scoala din Maramures, copiii studiaza o geometrie noua, in care triunghiurile nu mai sunt isoscel sau echilateral, ci PSD-PD-L sau PNL. Pur si simplu asa au fost botezate de autorii unei culegeri avizata de Ministerul Educatiei.

Ora decurge cam asa: 
"-Care este diferenta intre aria PSD si aria triunghiului PNL?Si de pe desen este destul de vizibil?
- PSD.
- Este destul de asemanator cu realitatea? ..Da?...Stiti voi? Adica PSD are o arie mult mai extinsa si PNL mult mai mica?
- Da din cauza lui Geoana"

Va ganditi probabil ca elevii discuta cu profesoara vreo strategie la ora de politologie. Nicidecum! In orar scrie clar: matematica. Numai ca formele geometrice s-au adaptat timpurilor iar copiii vad pe tabla triunghiuri PSD, PD-L si PNL.

Vrand, nevrand pe langa ipotenuze si catete copiii au invatat si cine dicteaza in aceasta tara.

Curios este ca respectiva culegere are acceptul Ministerului Educatiei si Cercetarii. In apararea lor, reprezentantii editurii anunta ca nu au vrut sa induca pe nimeni in eroare si ca au botezat intamplator triunghiurile. Povestea a ajuns insa pina la urechile prim-ministrului.

"Politica trebuie sa stea departe de scoala. Nu este normal ca numele partidelor sa apara intr-o culegere", a declarat Emil Boc.

Tags: psd, pnl, pdl,


VIDEO PROTVPLUS.RO