Traian Basescu, inainte de rezultatele referendumului: "Daca va fi validat, asta-i viata..."

Ultima actualizare: 01-10-2012 04:10
Traian Basescu

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a stat de vorba cu jurnalistii, in jurul orei 17.00, la sediul PDL din strada Modrogan, inainte de a pleca spre sediul de campanie.

Basescu l-a atacat pe premierul Victor Ponta pentru organizarea "Zilei portilor deschise" la Vila Dante, afirmand ca familia sa a fost jignita in cursul zilei de duminica de cei care au venit sa vada aceasta casa aflata in regim de protocol la RA-APPS.

"Arata cat de josnici sunt oamenii acestia care merita orice, dar nu sa conduca Romania", a spus presedintele suspendat.

"Este o tentativa continua a USL de fraudare a referendumului. Pana la urma, e referendumul lor, ei l-au cerut. Daca si referendumul tau il furi, ce-ti mai ramane de furat, tara cu totul?", a spus presedintele suspendat. El a mai sustinut ca sunt semnalate Parchetului situatii precum "voturi bagate in urne de catre membri ai sectiilor de votare" sau ca reprezentantilor PDL li s-a interzis sa mai ramana in sectii "pe motiv ca au intarziat, au respirat".

Basescu a mai afirmat ca romanii pot arata si lumii, si USL ca nu participa la lovitura de stat si modul in care pot face acest lucru este sa stea acasa sau sa mearga la o terasa, asa cum va face si el impreuna cu sotia sa.

"In acest fel aratam politicienilor ca romanii sunt deasupra lor. Acum vin oamenii sa le spuna «nu raspundem la chemarea voastra, stam acasa». (...) Foarte important este ca romanii sa isi exercite dreptul constitutional de a nu fi parte la lovitura de stat. Ar ramane urat in Istoria Romaniei ca 256 de parlamentari i-au pacalit pe romani sa ii faca sa le acopere lovitura de stat", a adaugat presedintele suspendat.

Traian Basescu a fost intrebat de jurnalistii daca are emotii in privinta rezultatului acestui referendum, organizat pentru demiterea sa. "Poate pare arogant ce va spun, eu nu am emotii pentru ca am constiinta impacata. Referendumul de azi nu e pentru mine, ci pentru Romania, dragii mei, trebuie sa intelegeti asta. Eu mi-am facut datoria ca presedinte intr-un mod care uneori a placut, alteori n-a placut.."

Totodata, presedintele suspendat a facut apel la simpatizantii sai, carora le-a cerut inca o data sa nu mearga la vot.

"Este clar ca sunt cateva procente in favoarea mea dintre cei care s-au dus la vot. Am o rugaminte pentru simpatizantii mei, sa inteleaga ca voturile in favoarea mea nu ma ajuta. Niciun simpatizant de-al meu sa nu duca grija voturilor mele. Daca referendumul va fi invalidat, poporul roman va fi considerat deasupra majoritatii parlamentare din punctul de intelegere al Europei. Daca va fi validat, asta-i viata..." - a declarat Traian Basescu.

Intrebat daca are de gand sa se duca la cumparaturi, asa cum a procedat aproape de fiecare data in ziua unor alegeri, Basescu a spus ca, de aceasta data, nu va face acest lucru. "Acest referendum nu este despre mine, ci despre Romania, si atunci trebuie sa-mi controlez obiceiurile despre alegeri."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO