Traian Basescu: Acordul de uniune fiscala nu influenteaza romanii nici in minus nici in plus

Ultima actualizare: 01-11-2012 00:33
Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat ca acordul de uniune fiscala stabilit la Bruxelles nu ii afecteaza financiar pe romani - nici in bine, dar nici in rau.

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a fost intrebat daca poate garanta ca pensiile si salariile bugetarilor nu vor fi diminuate in 2012. Seful statului ... a refuzat sa raspunda.

"Cred ca nu ii va afecta in niciun fel. Nici in minus, nici in plus. Dar ii va garanta fiecarui roman ca va trai intr-o Uniune Europeana sanatoasa financiar, care nu va mai trece prin astfel de crize. (...) Cred ca este bine pentru romani sa stie ca Romania face parte din acest acord". - a declarat Traian Basescu.

La Consiliul European de iarna s-a stabilit ca tarile din zona euro si alte sase state din afara blocului monetar, printre care si Romania, vor incheia, pana in luna martie, un tratat interguvernamental care vizeaza consolidarea si intregrarea fiscala puternica la nivelul UE.

Noua guvernanta fiscala presupune ca bugetele trebuie sa fie echilibrate sau pe excedent, prevedere care va fi considerata respectata daca deficitul structural anual nu va depasi 0,5% din Produsul Intern Brut (PIB) nominal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO