Tariceanu sustine ca nu exista negocieri intre PLR si PC pentru fuziune: "Suntem intr-o faza preliminara"

Ultima actualizare: 13-03-2015 07:01
Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca sunt discutii cu PC, dar deocamdata nu exista o negociere pentru realizarea unei fuziuni cu PLR.

"Negociere nu (a fost - n.r.). Am facut niste discutii in acest sens. Exista la nivelul PLR o totala deschidere pentru realizarea unei constructii politice care sa contureze o a treia forta politica majora pe scena politica romaneasca si, din ceea ce stiu, exista si la PC dorinta de a analiza aceasta formula. Suntem intr-o faza preliminara, nu am inceput niciun fel de negocieri", a subliniat Tariceanu.

Acesta a precizat ca este normal ca fiecare dintre cele doua partide sa analizeze intai in plan intern, "sa sondeze terenul, sa vada care este sau nu disponibilitatea pentru un asemenea proiect politic".

"El (proiectul polic – n.r.) ar fi foarte util, pentru ca este nevoie de o forta liberala cat mai puternica pe scena politica romaneasca, si dovada o aveti cu Codul Fiscal. Imaginati-va ce ar fi fost un guvern fara liberali, fara cei care au legatura cu economia, fara cei care avem o experienta economica si politica si care am impins lucrurile in sensul in care il vedeti astazi, materializat in propunerea de Cod fiscal?".

Intrebat cand ar putea incepe negocierile cu PC, Calin Popescu Tariceanu a raspuns: "Va anuntam cand o sa inceapa. Nu va pot spune".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO