Tariceanu: Salariul va fi mai mare cand se munceste si se produce mai mult

Dată publicare: 06-10-2008 00:00
Dată actualizare: 01-11-2012 07:20


Tariceanu sustine majorarea diferentiata a salariilor din educatie

"Am intrat intr-o sarabanda a cresterilor salariale", au fost primele cuvinte pe care premierul le-a rostit in conferinta de presa de astazi.

Trebuie inteles ca salariul va fi mai mare atunci cand se munceste si se produce mai mult. Chiar daca va exista un cost politic, prefer sa imi asum acest risc decat sa duc Romania intr-o fundatura.
Calin Popescu Tariceanu
Tariceanu a amintit astfel de perioada in care Romania inregistra o rata ridicata de inflatie.

Premierul roman a precizat ca Guvernul nu se impotriveste majorarii salariilor, dar situatia trebuie gestionata cu intelepciune.
Mai mult, marirea salariilor se aseamana, in opinia lui Tariceanu, cu un "balon de sapun", iar acest lucru ar duce Romania in perioada anilor '90.

Premierul spune ca legea privind marirea salariilor este neconstitutionala pentru ca nu prevede sursa din care sa se faca aceasta majorare. El spune ca ar fi nevoie de o nou taxa, foarte mare, care sa sustina cresterea salariala.

Majoarea salariilor pentru toţi bugetarii la nivelul solicitat ar necesita cheltuieli bugetare totale de 10 miliarde euro, care ar putea fi acoperite doar prin aplicarea unui impozit suplimentar de 2.000 euro pentru fiecare dintre cei 5 milioane de salariaţi, a declarat, luni, Calin Popescu Tăriceanu.

Premierul a precizat ca majorarile de salarii necontrolate au dat economia peste cap si in alte state si nu doreste ca acest lucru sa se intample si in Romania.Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO