Tariceanu: Daniel Constantin este manelistul politicii romanesti, a trecut de la PC la ALDE si acum la nationalisti

Ultima actualizare: 29-05-2017 06:38
Calin Popescu Tariceanu FOTO INQUAM
Inprofunzime.md

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, l-a criticat pe fostul sau coleg de partid Daniel Constantin pentru intentia de a infiinta o noua formatiune nationalista.

El a spus ca acesta si-a "aruncat la gunoi" convingerile politice, pentru ca a realizat ca e nevoie de un astfel de partid pe "piata", ceea ce il face un "manelist" al politicii.

"Nu va ascund ca am avut un moment in care, odata cu Congresul care s-a desfasurat in ALDE si in care intr-un fel s-au separat lucrurile, mi s-a parut ca e regretabil ca domnul Daniel Constantin a fost exclus din partid. Astazi, privind putin la ceea ce se intampla, ajunge sa-mi para bine, pentru ca inteleg acum si mai bine profilul persoanei si caracterul ei", a spus Tariceanu, in fata membrilor organizatiilor de tineret ale ALDE, potrivit News.ro.

Seful Senatului a spus ca Daniel Constantin arata ce inseamna "sa n-ai niciun fel de principii in viata", criticand trecerea lui de la conservatori la liberali, iar acum catre un partid nationalist.

"A inceput sa faca politica in PC, deci presupun ca avea convingeri legate de doctrina conservatoare. Dupa aceea o dam la o parte, o aruncam la gunoi, trecem la liberali. Scapa si de chestia cu liberalii si de acuma ne facem ultranationalisti, ca vad ca cocheteaza cu ideea formarii unui partid nationalist. De ce? Pentru ca simte ca pe piata politica e nevoie de asa ceva", a spus Tariceanu.

El l-a comparat pe fostul sau coleg de partid cu un cantaret care incepe sa cante manele, pentru ca asa ceva cere lumea la nunta.

"Asta este exact ca un cantaret care se uita, se duce la o nunta si vede ca la nunta lumea se bucura cand asculta manele si atunci cantaretul lasa muzica culta si zice, domn'e, manele se cer, manele cant. Asa si domnul Daniel Constantin. El este manelistul politicii romanesti. Daca vreti sa faceti politica serioasa si pe termen lung, va spun eu: nici nu ascultati manele, nici nu cantati manele, invatati sa cantati dupa note si dupa note liberale", a conchis Tariceanu.

Fostul copresedinte al ALDE, Daniel Constantin, a declarat, joi, la TVR1, ca luni va fi lansat noul partid pe care vrea sa-l constituie in jurul unui grup de parlamentari proveniti din fostul PC.

Constantin a precizat ca exista doua variante de nume al noii formatiuni, unul dintre ele fiind Partidul Pro Romania.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO