Tăriceanu critică dur rectificarea bugetară și îi dă ultimatum Vioricăi Dăncilă

Ultima actualizare: 12-08-2019 16:53
Calin Popescu Tariceanu, Viorica Dancila
Agerpres

Președintele  ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat dur după rectificarea bugetară adoptată de Guvern luni.

 

Tăriceanu consideră că proiectul de rectificare bugetară demonostrează faptul că ”bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist.

De asemenea, președintele ALDE i-a dat termen premierului să vină cu măsurile cerute de el până pe 20 august.

Comunicatul transmis de liderul ALDE:

 

Proiectul de rectificare bugetară adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi arată faptul că bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist. Rezultatele exerciţiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite.

La începutul anului, pe fondul discuţiilor pentru construirea bugetului, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a solicitat şi a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiţii, îndeosebi în infrastructură, vor primi resurse financiare. Astăzi, prin modul în care a fost conceput proiectul de rectificare bugetară, se constată eşecul acestor promisiuni.
Miniştrii ALDE care au participat astăzi la sedinţa de guvern au subliniat aceste nerealizări.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a avut astăzi o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, înainte de şedinţa de guvern, pe tema colaborării viitoare la nivelul coaliţiei, astfel încât să fie asigurată o bună guvernare. În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa.

În acest sens, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a rugat-o pe dna Viorica Dăncilă, prim -ministrul României, ca, până pe data de 20 august, să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate, precum şi aşteptărilor cetăţenilor, pentru ca aceştia să îşi recâştige încrederea în actul de guvernare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO