CEX PSD la Parlament. Viorica Dăncilă: ”Nu se rupe coaliția”

Ultima actualizare: 12-08-2019 21:08
Premierul Viorica Dancila participa la Congresul extraordinar al PSD
Agerpres

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a întrunit luni seară la Parlament, după ce săptămâna trecută partenerii din ALDE au sugerat că partidul lui Ponta ar trebui cooptat la Guvernare.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al partidului, că trebuie să existe negociere şi dialog în politică şi afirmă că dialogul cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este deschis. ”Nu se rupe coaliţia”, a spus Dăncilă, înaintea intrării în sala de şedinţă.

„Eu cred că întotdeauna trebuie să existe dialog şi întotdeauna trebuie să existe o negociere”, a declarat, luni, Viorica Dăncilă, înainte de a intra la şedinţa CEx.

Întrebată dacă există dialog cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, Dăncilă a spus: ”Sigur, sigur”.

De asemenea, întrebată dacă se rupe coaliţia PSD-ALDE, Dăncilă a afirmat: ”Nu se rupe coaliţia”.

Teodorovici acuză un "şantaj" la adresa PSD

 

Vineri, Varujan Vosganian, vicepreşedinte al ALDE, a declarat că partidul său a propus PSD un guvern cu 19 miniştri în care ALDE şi Pro România să aibă câte patru portofolii.  El a mai spus că urmnătoarea săptămână este ”crucială” pentru actuala coaliţie guvernamentală şi că în cel mult zece zile va fi lămurită atât chestiunea rămânerii ALDE la guvernare cât şi colaborarea partidului cu Pro România.

În replică, preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a afirmat că „PSD a fost, este şi va fi un partid puternic şi prea important pentru a fi şantajat, indiferent de cine sunt cei care încearcă şantajul” şi că el nu acceptă negocierile pe sub masă.

Oficial, partidele conduse de Ponta şi Tăriceanu au doar o colaborare la nivel parlamentar, urmând să aibă grupuri comune.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO