Dăncilă, după rectificarea bugetară: Asigurăm sumele necesare pentru salarii, pensii și indemnizații

Ultima actualizare: 12-08-2019 16:51
Viorica Dăncilă
Facebook.com

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat pe Facebook că a adoptat proiectul rectificării bugetare, ”o rectificare pozitivă prin care asigurăm sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor și tuturor indemnizațiilor sociale”.

”În ședința de guvern de astăzi, am adoptat proiectul rectificării bugetare, o rectificare pozitivă prin care asigurăm sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor și tuturor indemnizațiilor sociale, pentru buna funcționare a tuturor instituțiilor și pentru continuarea investițiilor în domeniile prioritare.

Educația va beneficia în continuare de fonduri mai mari cu 42,4% față de anul 2018. Vom continua programele începute în educație, inclusiv cel privind plata pentru rechizitele școlare pentru copiii din familii cu venituri reduse.

În domeniul Sănătății, fondurile vor fi utilizate în continuare pentru dotarea şi reabilitarea tuturor unităţilor sanitare din ţară, precum şi pentru continuarea programelor naţionale de sănătate, asigurarea medicamentelor compensate şi plata majorată a salariilor pentru cadrele medicale.

Totodată, alocăm prin această rectificare 500 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații, alunecări de teren sau alte calamități naturale.

De asemenea, garantăm fondurile necesare pentru continuarea proiectelor de investiţii pentru dezvoltarea comunităţilor locale. Pentru Guvernul României, aplicarea principiului coeziunii în dezvoltarea armonioasă a tuturor regiunilor ţării este esențială.” a scris premierul Dăncilă pe Facebook. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO