Tariceanu: Ce va face fregata in Mediterana, nefiind echipata? Valuri

Ultima actualizare: 19-10-2012 21:29
Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu a sustinut ca fregata "Ferdinand" nu si-a finalizat programul de inzestrare, asa cum a declarat fostul ministru al Apararii Teodor Melescanu, si ca, neechipata fiind, aceasta va face in Mediterana doar valuri, la propriu.

Romania se implica in operatiunile din Libia

Tariceanu a precizat ca fostul ministru al Apararii Teodor Melescanu a admis, raspunzand intrebarii unui ziarist, ca fregata "Regele Ferdinand" nu si-a incheiat programul de inzestrare.

Fostul premier a sustinut ca inarmarea unei fregate nu se face in 30 de zile, pentru ca sunt echipamente care ar trebui procurate si testate, iar militarii ar trebui sa invete sa le foloseasca.

"Fregata urmeaza un program de pregatire pentru misiune, dar nu se face un program de inzestrare cu armament in 30 de zile. Luati nota de declaratia fostului ministru al Apararii, care stie situatia mai bine decat o stiu eu", a spus Tariceanu.

El a precizat ca a existat si exista probabil in continuare un program de dotare a fregatelor, pentru ca, atunci cand au fost receptionate nu erau echipate cu arme necesare pentru indeplinirea misiunilor. "Fregatele nu au echipamente necesare pentru ca programul de inzestrare nu s-a realizat la nivelul pe care l-a dorit Marina militara", a spus Tariceanu.

El a apreciat ca decizia CSAT de a trimite in Mediterana o fregata incearca sa echilibreze lipsa de atitudine politica pe care Romania ar fi trebuit sa o aiba si sa contrabalanseze atitudinea gresita avuta de Romania, prin presedintele Traian Bsaescu, la Consiliul European.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO