Surse: Traian Basescu nu a anuntat pana acum institutiile UE daca merge la Consiliul European

Ultima actualizare: 30-09-2012 05:16
Traian Basescu

O vizita a presedintelui Traian Basescu la Bruxelles joi sau o eventuala prezenta in cladirea Consiliului European a acestuia nu a fost notificata oficial pana la aceasta ora institutiilor UE.

De asemenea, presedintele Basescu nu a plecat pana la aceasta ora spre Bruxelles, au mai precizat pentru MEDIAFAX sursele mentionate.

Departamentul de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale nu a comunicat pana la aceasta ora un program public al sefului statului pentru astazi.

Totodata, Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui Basescu, nu a putut fi contactat in aceasta dimineata, el avand telefonul inchis.

CITESTE SI: Victor Ponta a plecat la Bruxelles, insotit de ministrul de Externe si de cel al Afacerilor Europene

Oprea a declarat, miercuri seara, raspunzand unei intrebari, ca nu comenteaza ipoteza vehiculata in presa despre intentia sefului statului de a renunta la deplasarea la Bruxelles pentru participarea la Consiliul European de joi si vineri, pentru a evita o situatie similara cu precedentul polonez din 2008, cand presedintele de atunci, Lech Kaczynski, si premierul Donald Tusk s-au prezentat amandoi, dar separat, la o reuniune a Consiliului European, dupa o disputa asemanatoare cu cea din Romania in ultimele saptamani.

"Nu comentam nimic", a declarat Oprea, pentru MEDIAFAX, intrebat daca Basescu a avut deja o discutie miercuri dupa-amiaza sau urma sa aiba in cursul serii cu premierul Ponta pe tema reprezentarii la Bruxelles.

Bogdan Oprea a mentionat miercuri ca nu comenteaza nici decizia Curtii Constitutionale, care a decis ca presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, aceasta atributie putand fi delegata de catre acesta, in mod expres, primului-ministru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO