Victor Ponta a plecat la Bruxelles, insotit de ministrul de Externe si de cel al Afacerilor Europene

Ultima actualizare: 30-09-2012 05:20

Premierul Victor Ponta a plecat joi dimineata spre Bruxelles, insotit de ministrul de Extene si de cel al Afacerilor Europene. Delegatia premierului s-a urcat intr-un avion de linie Tarom, care a fost garat in fata salonului oficial al aeroportului.

Dupa ce au urcat jurnalistii, la avionul aflat in fata salonului oficial au fost aduse de la terminalul aeroportului, cu un autobuz, persoanele care au cumparat bilet pentru cursa Tarom spre Bruxelles.

Ulterior, au urcat in aeronava premierul si membrii delegatiei oficiale. Curtea Constitutionala a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, ca presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, aceasta atributie putand fi delegata de catre acesta, in mod expres, prim-ministrului.

Dupa decizia Curtii Constitutionale, premierul Victor Ponta a declarat insa ca va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.

Miercuri seara, Guvernul a transmis ca prim-ministrul va efectua "o vizita" la Bruxelles, in perioada 28-29 iunie, si ca Biroul de presa va pune la dispozitia mass-media, in timp util, informatii referitoare la programul premierului.

Victor Ponta a declarat, miercuri seara, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, ca va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO