Ponta: PSD il sustine pe Titus Corlatean la sefia Senatului. Replica lui Geoana

07-11-2011 15:01

Mircea Geoana a ramas fara sprijinul PSD si ar putea pierde functia de presedinte al Senatului. Colegii social-democrati i-au cerut sa elibereze postul, singurul pe care-l mai avea din partea formatiunii si sa accepte sefia unei comisii.

Mircea Geoana ar urma sa preia sefia Comisiei de politica externa a acestui for legislativ. Victor Ponta a precizat ca, in baza unei decizii a Curtii Constitutionale, grupul politic din care provine presedintele Senatului poate decide inlocuirea acestuia cu un alt membru al grupului.

El a precizat ca toti senatorii PSD, dar si cei ai PNL, cu care social-democratii s-au consultat, vor vota in favoarea numirii lui Titus Corlatean pentru functia de presedinte al Senatului. Liderul PSD a admis ca este vorba despre retragerea sprijinului politic lui Mircea Geoana, dar a precizat ca termenul folosit in decizia Curtii Constitutionale este "inlocuirea din functie".

La randul sau, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca nu intelege care este calculul conducerii partidului privind schimbarea sa din functie, el adaugand: "Sa ma bata Dumnezeu daca inteleg care este calculul in spatele acestei decizii".

"Nu inteleg care e castigul PSD din asa ceva, vad numai pierdere pe linie – vad pierdere de prestigiu in opinia publica, vad agitatie in partid, vad o dificultate in a explica cum ai o fucntie pe care de bine de rau o folosesti in interesul opozitiei si al tarii si o dai pe tava actualei puteri. Sa ma bata Dumnezeu daca inteleg care este calculul in spatele acestei decizii", a spus Geoana.

El a spus ca cei din conducerea PSD nu i-au explicat motivele pentru care iau aceasta decizie, precizand ca s-a vehiculat vizita in America si eventuala sa candidatura la prezidentialele din 2014.

"Conducerea partidului nu a justificat in niciun fel, pur si simplu e o decizie, nu am primit niciun fel de repros explicit. Am senzatia ca i-a suparat vizita mea in America, de parca vizita mea acolo e ceva neobisnuit pentru cineva. Au mai fost invocate chestiuni legate de o eventuala candidatura la presedintie, nu am facut altceva decat sa respect protocoul USL, care spune ca in 2014 cel mai bine plasat dintre candidatii PSDsi PNL va candida", a spus Geoana.

El a aratat ca este vorba despre o forma de izolare sau aliminare a unui persoanj care in continuare e incomod pentru actuala conducere a PSD.

Geoana a negat ca i s-ar fi reprosat faptul ca ar dori sa plece la UNPR. "Toate aceste neghiobii si mizerii care se spun pe culise sau prin spate la adresa mea sunt complet neadevarate. Am fost si raman un om care a luptat pentru valorile social-democrate", a spus Geoana. 

Mircea Geoana nu a fost prezent la sedinta Biroul Permanent al PSD, desi mai multi membri ai BPN al PSD l-au criticat recent pentru atacurile la adresa unor lideri social-democrati, dar si pentru vizita facuta in SUA. De asemenea, Geoana a fost suspendat din PSD pentru sase luni, in decembrie 2010, dupa ce a fost acuzat de social democrati ca ar fi intentionat formarea unei platforme critice in interiorul PSD.

Victor Ponta, intrebat de sansele lui Mircea Geoana la prezidentiale: "Enorme!"

  


VIDEO PROTVPLUS.RO