Surse: Consilierii generali PNL resping planul lui Nicuşor Dan privind PUZ-urile de sector

Dată publicare: 25-02-2021 16:58
Dată actualizare: 25-02-2021 17:18


Nicusor Dan, Ludovic Orban

Surse din PNL au declarat pentru News.ro că liberalii din Consiliul General al Capitalei nu sunt de acord cu suspendarea PUZ-urilor de sector pentru o perioadă de doi ani, cum a propus primarul general Nicuşor Dan.

 

“Mai bine demisionăm din funcţie decât să votăm suspendarea PUZ-urilor pe 24 de luni. Dezvoltatorii imobiliari ne vor da în judecată şi vor cere daune. Nu vrem să riscăm”, a fost argumentul lor.

Preşedintele PNL Ludovic Orban nu i-a contrazis, dar nici nu le-a susţinut punctul de vedere, potrivit surselor citate.

Varianta propusă de consilierii generali PNL e ca PUZ-urile de sector să fie suspendate doar 3 luni. Nicuşor Dan va încerca să strângă o majoritate care să îi susţină varianta de suspendare a PUZ-urilor pentru 24 de luni, însă o decizie nu poate fi luată fără voturile PNL.

Negocierile pe această temă ar putea continua, dat fiind că sedinţa Consiliului General care are pe ordinea de zi şi subiectul PUZ-urilor e programată vineri, la ora 11.00.

Nicușor Dan vrea să suspende PUZ-urile pentru 2 ani

 

″Opriți betonarea spatiilor verzi″⁣, asta le cere primarul Capitalei Nicușor Dan consilierilor generali, care vineri ar trebui să voteze suspendarea pe doi ani a Planurilor Urbanistice Zonale din București.

Într-o conferință de presă extraordinară, edilul a dat și exemple clare, unde, în opinia sa, lucrările de construcție încalcă legea. Alături de Nicușor Dan au venit și membrii unor asociații care luptă pentru păstrarea zonelor verzi din București.

Primarul Capitalei vrea verificări stricte pentru tot ce urmează să se construiască în București în următorii 2 ani.

Practic, propune ca fiecare șantier în parte să fie analizat și să primească unde verde doar dacă este conform legii și util dezvoltării orașului.

Sursa: News.ro, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO