Stenograme, dosarul Ioan Niculae. Cum se discuta despre finantarea PSD cu Viorel Hrebenciuc

Ultima actualizare: 16-07-2012 18:38
Viorel Hrebenciuc

Intr-un document al procurorilor anticoruptie, obtinut de Mediafax, se redau discutii dintre omul de afaceri Ioan Niculae, patronul InterAgro, si vicepresedintele CJ Braila, Bunea Stancu.

Ioan Niculae ii povestea acestuia cum a refuzat sa discute cu Ionut Costea (cumnatul lui Mircea Geoana si presedinte al EximBank) despre finantarea campaniei PSD, insa a fost de acord doar cand a fost trimis pentru tratative Viorel Hrebenciuc.

Aceatsa discutie ar fi avut loc in 5 noiembrie 2009, in holul unui hotel din Capitala.

"Inculpatul Ioan Niculae ii spune coinculpatului Bunea Stancu ca pentru a putea fi discutate aspectele legate de efectuarea unei donatii i-a fost trimis Ionut Cotea insa Ioan Niculae a refuzat sa colaboreze cu acesta, astfel ca urmatorul trimis a fost Viorel Hrebenciuc care l-a intrebat «cat esti dispus sa dai?»", se arata in rechizitoriul citat de Mediafax.

Niculae i-a povestit la acel moment lui Stancu : "Mai, zic: eu pot sa dau un milion de euro pentru PSD. Dar trebuie sa stie cat mai putine persoane. Stii tu (nota procurorilor: adica Viorel Hrebenciuc) si Ionut Costea, care nu stie decat ca m-am intalnit eu cu el. El nu trebuie sa spuna. Atata dau".

Potrivit procurorilor anticoruptie, Niculae arata in aceasta discutie, surprinsa ambiental, ca Niculae admite ca a platit deja o parte din bani, respectiv 7 miliarde de lei vechi.

"In continuarea dialogului dintre cei doi este realuata tema numirilor in functii publice. Bunea Stancu ii arata lui Niculae ca a inteles ideea exprimata de acesta si anume ca Mihai Tanasescu este indezirabil pentru functia de ministru al Economiei", mai noteaza anchetatorii care arata ca in continuare Niculae il injura pe Tanasescu si reitereaza dorinta numirii la Ministerul Economiei a lui Iulian Iancu.

Deputatii PSD Viorel Hrebenciu si Robert Negoita, precum si Sebastian Ghita sunt cercetati de DNA pentru spalare de bani, intr-un dosar disjuns din cel cel in care Ioan Niculae a fost trimis in judecata in urma cu o zi, in cazul finantarii campaniei electorale prezidentiale din 2009 a candidatului PSD Mircea Geoana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO