Stelian Tanase: Am primit atentionari din zona premierului dupa un articol critic al lui Nistorescu

Dată publicare: 11-09-2014 15:06
Dată actualizare: 14-09-2014 07:12


Stelian Tanase

Stelian Tanase, presedintele-director general al TVR, spune, intr-un articol publicat pe blogul sau, ca a primit "atentionari", mai ales din zona consilierilor premierului.

Aceste "atentionari" ar fi venit dupa ce Corneliu Nistorescu, colaborator al TVR, a publicat un editorial critic pe tema suspendarii presedintelui.

Jurnalistul Corneliu Nistorescu - care este colaborator la Televiziunea publica, fiind invitatul permanent al Alinei Stancu in emisiunea "Foc incrucisat", difuzata incepand de duminica pe TVR 1 - a publicat, luni, pe cotidianul.ro, un articol in care critica ideea suspendarii presedintelui Traian Basescu. "Tintele criticilor autorului sunt, pe rand, Traian Basescu insusi, Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta. Se pare ca articolul i-a fost aratat de un binevoitor premierului, care s-a suparat foarte tare. Ceilalti doi, nu. Cert este ca am primit inca de luni dimineata pe email, sms, telefon sau in direct atentionari, mai ales din zona consilierilor si a amicilor premierului. Nu pot sa spun ca mi-a facut placere, dimpotriva.", scrie Stelian Tanase joi, pe blogul personal, citat de Mediafax.

"Veti spune ce legatura are cu mine articolul incriminat. in plus, Nistorescu este liber sa scrie ce crede el de cuviinta. De ce sunt presat eu, Stelian Tanase? E simplu. Nistorescu colaboreaza cu TVR, iar eu sunt directorul TVR. Unii cred ca TVR se subordoneaza guvernului. Eventual, Nistorescu ar trebui dat afara. A aparut chiar ideea (fandacsia, zic eu ) ca Nistorescu ar juca un rol prea mare pe langa mine in conducerea TVR si se construiesc tot felul de scenarii", mai scrie presedintele-director general al TVR.

Stelian Tanase mai scrie ca jurnalistul Corneliu Nistorescu nu are niciun rol in TVR "dincolo de propria lui emisiune", dar ca sunt totusi persoane "la varful TVR care exercita o influenta mult mai mare decat le dau dreptul functiile, valoarea etc. dar acelea se recruteaza dintre cei care reazema usile ministrilor si diversilor lideri politici de care sunt protejati, fapt care ii face intangibili. Numele lor se cunosc bine in TVR".

Intr-un editorial intitulat "Suspendarea contra gunoiul bagat sub pres", publicat luni pe site-ul Cotidianul, Corneliu Nistorescu scria: "Intre suspendarea lui Traian Basescu si votul pentru alegerea lui Victor Ponta ce aleg? Nici una din variante! Dar intre suspendarea lui Traian Basescu si debarcarea lui Victor Ponta ce as alege? Amandoua! Ca si intre arestarea lui Traian Basescu si cea a lui Victor Ponta. A da unuia dreptate (prioritate) impotriva celuilalt este un soi de nenorocire egala. Argumentele difera pe ici pe acolo. Dar in esenta sunt cam aceleasi".

 

Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu: Ne-am intors in timp

"Constat ca ne-am intors in timp cu cel putin 10 ani, suntem parca in plina guvernare Nastase, cand putinii jurnalisti liberi erau atacati, santajati, umiliti de baronii psd-isti, care si astazi sunt in camarila lui Victor Ponta.

Nu mai e un soc pentru mine faptul ca toata structura din jurul lui Victor Ponta calca presa in picioare. Gestul face parte din vechea strategie a partidului de guvernamant de a pesediza intreaga societate. Mai mult, acest demers ascunde intentia lui Ponta de a folosi TVR in interes personal, in campania pentru alegerile prezidentiale." - afirma purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, intr-un comunicat de presa.

"Protestam fata de aceasta noua incalcare de catre regimul Ponta-PSD a libertatii presei. Cerem premierului sa dezvaluie identitatea celor care au exercitat presiuni politice asupra directorului TVR, Stelian Tanase, sa-i demita din functiile publice, si sa prezinte scuze opiniei publice. Televiziunea publica este o institutie finantata din banii cetatenilor, care nu trebuie supusa agendei de partid a lui Victor Ponta."

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO