Moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei a fost respinsă în Senat

Dată publicare: 16-03-2021 19:03
Dată actualizare: 16-03-2021 19:55


Senatul a respins, marţi, moţiunea simplă intitulată "O Românie în agonie, cu Năsui la Economie", cu 55 de voturi 'pentru', 72 'împotrivă' şi o abţinere.

Cei 41 de semnatari, senatori PSD, au solicitat prin acest demers demiterea "imediată" a ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

"Nu am venit aici să fac declaraţii politice, am venit să demontez toate punctele pe care le-aţi ridicat. Unele merită explicaţii, pe care de altfel le-am dat de mai multe ori public, altele sunt pure minciuni. Aţi depus această moţiune pentru că am deranjat interesele dumneavoastră financiare (...). Inventaţi cifre din burtă ca să pară că moţiunea are o bază, dar de fapt nu are niciuna. Nu am destabilizat nicio economie, doar economia de gaşcă cu care eraţi obişnuiţi şi pe care aţi sedimentat-o dumneavoastră, aceea care este branşată la banii contribuabilului. Aveţi impresia că puteţi să mă intimidaţi sau să mă şantajaţi, dar nu o să reuşiţi. Dezmăţul pe banii contribuabilului s-a încheiat. Oare credeaţi că dacă faceţi o moţiune o să mă opresc şi o să încep să finanţez iarăşi clientela dumneavoastră sau că o să încep să finanţez iarăşi clientela dumneavoastră, sau că o să încep să dau bani la grupuri de interese dacă îmi daţi telefoane şi puneţi presiuni politice? Absolut deloc. Nu faceţi decât să mă încurajaţi să continui mai puternic", a spus Năsui după vot.

Acuzațiile aduse de PSD

 

"Dacă o putere străină ostilă şi-ar fi propus să destabilizeze economia naţională şi producţia românească, cea mai rapidă cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost să îl pună pe Claudiu Năsui ministru al Economiei. Niciun fel de forţe oculte externe şi nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii naţionale nu ar fi reuşit, într-un an de zile, dezastrul produs de Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei, în doar 70 de zile", se arată în moţiunea simplă depusă la Senat, săptămâna trecută.

Semnatarii moţiunii susţin că planurile ministrului Economiei vizează "blocarea programelor de stimulare şi susţinere a economiei şi firmelor româneşti", "anulează acţiunile de susţinere a exporturilor româneşti" şi "vânzarea celor mai profitabile companii ale statului român".

Senatorii PSD îl acuză pe ministrul Năsui, pe care îl consideră "un ministru penal", că nu a redactat hotărârea de Guvern pentru organizarea instituţiei pe care o conduce, după desprinderea de Ministerul Energiei.

"Vrea să omoare HoReCa"

 

Iniţiatorii moţiunii mai susţin că "cei care profită de pe urma prezenţei lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia Năsui".

"Senatorii PSD solicită demiterea imediată a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, cel care distruge economia României, prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi, prin blocarea investiţiilor şi care vrea să vândă economia României pe 2 lei, să omoare HoReCa şi să blocheze exporturile", încheie senatorii PSD moţiunea simplă.

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat, miercurea trecută, că moţiunea simplă este "pe deplin justificată şi foarte aşteptată" de către antreprenorii din România pentru că ministrul Economiei "nu are nicio viziune şi niciun mesaj pentru antreprenori".


VIDEO PROTVPLUS.RO