George Simion anunță că va lansa AUR și la Chișinău, deși are interdicție în Republica Moldova

Dată publicare: 15-03-2021 16:08
Dată actualizare: 15-03-2021 16:37


George Simion

AUR se va lansa şi în Republica Moldova, la Chişinău, eveniment ce va avea loc pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, anunţă copreşedintele AUR, deputatul George Simion.

"De-aici, din vama nedreaptă care desparte românii, vă anunţ că AUR Republica Moldova se lansează pe 27 martie şi alături de noi îi aşteptăm pe toţi patrioţii români, oriunde ar trăi aceştia. Nu dăm înapoi niciun metru, nu cedăm, iar ultimele 24 de ore nu vor rămâne nepedepsite. Ne repliem pe terenul lor, cel politic, ne dăm mână cu mână cu toţi oamenii sinceri din Republica Moldova, ca să ducem la îndeplinire idealul reîntregirii naţionale, visul lui Nicolae Dabija, Grigore Vieru, Leonida Lari, Ion şi Doina Aldea Teodorovici. Orice obstacol pe care ei ni-l pun în cale ne îndârjeşte şi ne face mai puternici. Mergem până la capăt să facem dreptate fiecărui vorbitor de limbă română, de pe un mal sau de pe celălalt de Prut şi de pretutindeni", a declarat luni Simion într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Interzis în Republica Moldova

 

Potrivit liderului AUR, lucrătorii vamali nu i-au permis, duminică, accesul pe teritoriul Republicii Moldova, pe motiv că are interdicţie în ţara vecină până în 2023.

"George Simion se deplasa duminică spre Chişinău, la invitaţia parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană şi pentru a participa la funeraliile marelui om de cultură Nicolae Dabija. Parlamentarului nu i-a fost permis accesul pe teritoriul Republicii Moldova ca demnitar al statului român, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicţie în Republica Moldova până în 2023", conform comunicatului AUR.

Acesta a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să intervină pe lângă autorităţile de la Chişinău să îi permită accesul pe teritoriul Republicii Moldova, ca demnitar al statului român.

"Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistenţă diplomatică şi aştept ca autorităţile de la Chişinău, Preşedinţia şi Ministerul Afacerilor Externe să clarifice această situaţie şi să înţeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României", a declarat deputatul George Simion, copreşedinte AUR.

Sursa: Agerpres

Tags: aur, george simion,


VIDEO PROTVPLUS.RO