Violatorii si pedofilii ar putea fi castrati chimic. Cat ar plati statul lunar pentru terapia acestora

Ultima actualizare: 12-12-2014 06:57

Senatul a adoptat, luni, in mod tacit, un nou proiect de lege privind castrarea chimica a violatorilor.

Castrarea chimica nu implica mutilare genitala, ci doar adminstrarea unor preparate hormonale care reduc nivelul testosteronului. Daca va fi aprobata si de Camera Deputatilor masura ar putea fi aplicata celor care comit astfel de infractiuni, dupa ce ies din inchisoare.

Silvio Bellegante, un regizor italian de origine romana, in varsta de 75 de ani, este acuzat ca a violat mai multe fetite. Le oferea bani ca sa taca si le fotografia atunci cand isi batea joc de ele. Asa l-au prins procurorii, la inceputul lunii noiembrie.

Acuzatiile sunt similare cu cele aduse unui alt regizor acuzat de pedofilie. Mihnea Columbeanu, in varsta de 54 de ani, este arestat pentru ca a intretinut relatii sexuale cu mai multe fetite, pe care le inchiria cu ora chiar de la parintii lor.

Pentru acesti indivizi ar putea fi introdusa castrarea chimica. Legea a fost adoptata tacit de Senat, adica nu a mai fost supusa la vot pentru ca a fost depasit termenul de dezbatere.

In forma trecuta de senat, masura s-ar aplica in cazul tuturor violatorilor si pedofililor din ultimele 3 luni de ispasire a pedepsei, dupa ce sentinta e definitiva si irevocabila. Castrarea chimica este o procedura prin care sunt administrate medicamente care reduc nivelul de testosteron.

"Acestea sunt doar doua dintre medicamentele indicate in castrarea chimica, medicamentele care inhiba secretia de testosteron si care se mentin numai pe durata administararii tratamentului. Astfel castrarea este temporara, iar lunar statul ar trebui sa plateasca intre 20 si 100 de euro pentru terapia administrata unui violator", relateaza Cristina Jurca, corespondent Stirile ProTV.

Castrarea chimica se aplica deja in unele state din SUA, dar si in Polonia, Estonia, Moldova, Rusia si Coreea de Sud. Decizia finala apartine deputatilor, care vor dezbate proiectul anul viitor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO