Senatorul PSD Şerban Nicolae: Protocolul cu SRI ascunde ilegalităţi

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
USR si Serban Nicolae

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, susține că protocolul desecretizat vineri de SRI conţine ilegalităţi.

În opinia sa, persoane cu funcţii importante în statul român ar trebui să se teamă că vor începe să dea socoteală cum ''şi-au permis să întocmească dosare penale cu încălcarea procedurilor legale'', potrivit Agerpres.

Senatorul PSD afirmă că se poate observa foarte clar că ''se derogă grav de la textele constituţionale, se instituie proceduri penale în afara legii, se instituie competenţe aparent legale în materie penală în afara legii şi se includ totodată în sfera siguranţei naţionale alte fapte grave, cu încălcarea legii, motivat doar de nişte hotărâri ale CSAT care continuă să rămână clasificate doar din dorinţa preşedintelui Iohannis".

"Cu alte cuvinte, ar trebui să înţelegem de aici că persoane cu funcţii importante în statul român ar trebui să înceapă să se teamă de faptul că vor da socoteală şi vor avea de discutat în amănunt şi în faţa unor organe de urmărire penală cum şi-au permis să adauge la lege, cum şi-au permis să întocmească dosare penale, cu încălcarea procedurilor prevăzute de lege, şi cui a folosit de fapt toată această operaţiune de utilizare a instituţiilor publice în lupta politică. După desecretizare, nu e deloc clar ce anume interes privind siguranţa naţională a României a fost protejat, dar apare din ce în ce mai clar că s-a urmărit prin clasificarea ca secret de stat ascunderea unor ilegalităţi", a subliniat liderul senatorilor PSD.

Serviciul Român de Informaţii a publicat Protocolul de colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale.

Documentul prevede constituirea de echipe operative comune care să acţioneze în baza unor planuri de acţiune pentru exercitarea competenţelor specifice ale părţilor, în vederea documentării faptelor comise împotriva securităţii naţionale, a actelor de terorism, infracţiunilor ce au corespondent în ameninţările la adresa securităţii naţionale şi a altor infracţiuni grave, potrivit legii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO