Senatorul Florian Popa a fost gasit incompatibil. ANI il acuza si de conflict de interese

Ultimul update: Vineri 25 Decembrie 2015 09:04
Data publicarii: Marti 22 Decembrie 2015 16:28
Categorie: Politic
Florian Popa - Agerpres

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca senatorul Florian Popa s-a aflat in incompatibilitate intrucat a detinut calitatea de parlamentar concomitent cu functia de membru in CA al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti.

ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Florian Popa a infractiunii de conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis marti AGERPRES, inspectorii au retinut ca Florian Popa s-a aflat in incompatibilitate in perioada 16 iulie 2010 - 31 ianuarie 2014 intrucat a detinut calitatea de deputat si, ulterior, pe cea de senator, concomitent cu functia de membru in Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti.

"Indiciile privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese constau in faptul ca Florian Popa, in exercitarea atributiilor de serviciu (rector al UMF "Carol Davila", membru in CA al Spitalului Clinic de Oftalmologie Bucuresti si membru in comisia de concurs alcatuita pentru organizarea concursului de ocupare a functiei de manager al acestui spital) a semnat 12 acte administrative/juridice prin intermediul carora, pe de o parte, s-a numit pe sine reprezentant/membru in cadrul CA al spitalului (...), iar pe de alta parte a participat activ la organizarea si validarea celor doua concursuri (in anul 2010, respectiv in perioada 2013 - 2014) de ocupare a functiei de manager al Spitalului Clinic de Oftalmologie Bucuresti, ambele concursuri fiind promovate de catre Monica Daniela Pop, persoana care s-a aflat in relatii continue de munca cu Florian Popa, incepand cu anul 2004", se arata in comunicat.

Sursa citata releva ca, pe langa raporturile de munca pe care cei doi le-au avut pe parcursul activitatii profesionale desfasurate in cadrul UMF "Carol Davila", acestia s-au aflat in raporturi de munca continue, incepand cu 2011, si in cadrul Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti.

Conform legii, persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii sau a incetarii de drept a mandatului.

Florian Popa - Agerpres Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Senator condamnat la inchisoare cu suspendare pentru otinerea de credite cu acte false. In ce scandal a mai fost implicat
Senator condamnat la inchisoare cu suspendare pentru otinerea de credite cu acte false. In ce scandal a mai fost implicat
Ilie Sarbu:
Ilie Sarbu: "Inaintez prezenta cerere de DEMISIE din functia de senator"
Proiectul prin care mai multi tineri cer penalizarea parlamentarilor lenesi. Au nevoie de 100.000 de semnaturi ale romanilor
Proiectul prin care mai multi tineri cer penalizarea parlamentarilor lenesi. Au nevoie de 100.000 de semnaturi ale romanilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
Viorica Dăncilă
Dăncilă: Datele INS arată că măsurile luate de Guvern sunt corecte, creşterea economică este sustenabilă
Dăncilă a criticat raportul MCV. Premierul a precizat însă că rămânerea României în UE este singura cale
Traian Băsescu: ”Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul!”
Deputații au votat inițiativa lui Dragnea și Tăriceanu, prin care interceptările pot fi contestate
Detenția la domiciliu: PSD a eliminat articolul care ar fi avantajat-o pe Udrea. Cine ar fi beneficiarii
Deputații USR cer măsuri drastice împotriva lui Florin Iordache, după gesturile obscene din Parlament
florin iordache
Imagini inedite cu Florin Iordache ținând un discurs în 2004 într-o sală goală. VIDEO
Cioloș, după prezentarea raportului MCV: "Trebuie oprit atacul tâlharilor asupra justiției"
Stănescu, despre gestul obscen al lui Iordache: O mare greşeală; nu suntem la stadion
Victor Ponta, despre liderii PSD: "Sunt doar nişte demagogi populişti şi fals naţionalişti"
Tăriceanu: Raportul MCV nu este un act juridic, deci nu poate fi atacat sau contestat în Justiţie
Băsescu, despre rezoluția PE: "Cel mai dificil şi stânjenitor moment politic pentru România de la aderare"