Senatorii decid luni cand se va vota in cazul lui Dan Sova. Liviu Dragnea a explicat ce vor face membrii PSD in acest caz

22-03-2015 21:22


Dan Sova

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea a declarat, duminica, despre modul in care va vota PSD in cazul cererii pentru arestarea lui Dan Sova, la Senat, ca s-a adoptat o rezolutie, dar ca ”nu pot sta cu pistolul la tampla fiecarui parlamentar”.

Dragnea a afirmat la un post TV ca PSD a adoptat rezolutia prin care interzice ocuparea functiilor politice sau demnitatilor publice numite de catre membrii de partid aflati in diferite stadii de cercetare penala sau care sunt condamnati pentru cazuri de coruptie si a precizat ca formatiunea ”nu se opune solicitarilor venite de la Parchete”.

Citeste si: Deciziile importante in fata carora se afla Parlamentul. Cei 3 politicieni care ar putea ajunge dupa gratii saptamana aceasta

”In schimb, nu putem sta cu pistolul a tampla, la fiecare parlamentar. Fiecare va vota cum crede, nu pot sa dau eu un pronostic, acum”, a spus Dragnea.

El a tinut sa mentioneze ca in comisia juridica din Senat s-a dat aviz favorabil pentru arestarea lui Dan Sova, votul fiind unul strans ( sase voturi in favoarea cererii de arestare si cinci voturi impotriva, nr).

”Vom vedea, saptamana asta. Este un moment dificil, este un moment delicat pentru PSD ca si pentru PSD”. a mai afirmat Dragnea.  El a continuat: ”Ce pot sa mai spun in plus, imi pare rau si pentru Dan Sova si pentru Darius Valcov”.

Comisia juridica a Senatului a votat favorabil, miercuri, cu sase voturi pentru si cinci voturi impotriva, cererea DNA privind retinerea si arestarea senatorului Dan Sova.

Potrivit Regulamentului Senatului, in cazul senatorului Dan Sova, termenul in care plenul trebuie sa dea votul final este de cinci zile de la primirea raportului de la comisia juridica.

Luni, Biroul Permanent al Senatului va lua in discutie raportul favorabil al comisiei juridice, si va stabili cand va fi votul in plen.

Procurorul sef al DNA a trimis procurorului general al Parchetului instantei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO