Alina Gorghiu: "Victor Ponta nu poate face o analiza a esecului la alegeri, afiseaza resentimente fata de electorat"

22-03-2015 10:42


Alina Gorghiu

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a scris pe Facebook ca premierul Victor Ponta nu e in stare sa faca o analiza sincera a esecului la prezidentiale si, mai grav, ”afiseaza puternice resentimente fata de electoratul care nu l-a votat”.

”La patru luni de la infrangerea in alegerile prezidentiale, Victor Ponta nu e in stare sa faca o analiza sincera a esecului. Mai grav este insa ca dl. Ponta afiseaza puternice resentimente fata de electoratul care nu l-a votat. Vorbind azi despre alegerile locale, Victor Ponta a afirmat ca turul doi n-ar fi bun pentru ca ”se da drumul la emotie, la ura”. La fel gandește despre alegerile prezidențiale, vazand probabil ”ura” in cea mai frumoasa manifestare de solidaritate a cetațenilor romani din ultimii ani (fie ei aflați intre granițele tarii sau in diaspora): votul din 16 noiembrie 2014”, arata Alina Gorghiu pe pagina de socializare, ca reactie la discursul lui Ponta, din cadrul Consiliului National al PSD.

Ea mai arata ca premierul Ponta ar trebui sa se intrebe daca nu cumva a existat o baza solida pentru acea “emotie” colectiva care l-a invins in turul 2. ”Cand dai ordonanta de urgenta ca sa racolezi sute de primari, cand refuzi deschiderea de noi sectii de vot in strainatate incalcand un drept constitutional, cand refuzi sa respingi proiectul de lege privind amnistia si gratierea in speranta de a mobiliza in sprijinul tau diversi condamnați și condamnabili, cand lansezi direct sau prin interpusi valuri de atacuri murdare contra principalului contracandidat - adica in momentul in care principala “emotie” pe care o afișezi este disperarea de a caștiga cu orice pret - atunci romanii reacționeaza!”, a mai scris copresedintele PNL.

Liderul PSD, Victor Ponta, a afirmat, duminica, in cadrul Consiliului National, ca isi asuma greseala de a nu-i fi indeparat din partid inca din 2011 pe Mircea Geoana si Marian Vanghelie, dar si ca nu a realizat, ca si Adrian Nastase in 2004, ca alegerile nu se castiga cu ratiune, ci pe baza emotiilor.

"Si eu daca vedeam cozile pentru vot la televizor, veneam sa votez contra lui Ponta. Daca vedeam la televizor ca spune 'Fa, Doina ?', cum sa aleg pe acel cineva ? Trebuie sa intelegem acest adevar, ca turul doi al alegerilor inseamna emotii", a spus liderul PSD, in fata delegatilor social-democrati.

Sursa: Mediafax

Tags: alina gorghiu,

VIDEO PROTVPLUS.RO