Senator Pro România, despre moțiunea de cenzură: ”Cred că sunt probleme de constituţionalitate”

Ultima actualizare: 20-08-2020 12:42
Adrian Tutuianu
Agerpres

Senatorul Pro România Adrian Ţuţuianu afirmă că moţiunea de cenzură depusă de PSD are probleme de constituţionalitate.

În opinia sa, moțiunea de cenzură nu poate fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Legislativului. El a adăugat că Pro România va vota moţiunea, însă acuză un ”blat” între PSD şi PNL.

Eu cred că această moţiune trebuia introdusă din luna mai, când am cerut noi cei din Pro România ca toţi parlamentarii să revină la lucru în procedură normală. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru, ca rezultat al unui blat între PNL şi PSD, respectiv preşedintele Klaus Iohannis. După părerea mea, moţiunea de cenzură nu poate fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Parlamentului. Ca urmare, eu cred că sunt probleme de constituţionalitate”, a declarat Adrian Ţuţuianu joi la RFI, potrivit News.ro.

El a precizat că Pro România va vota moţiunea de cenzură a PSD deoarece România are nevoie de un alt Executiv, unul mai bun decât Guvernul Orban.

Vom vota această moţiune de cenzură, pentru că România are nevoie de un Guvern mai bun decât Guvernul Orban. Suntem cei care au votat împotriva tuturor actelor normative pe care le-a propus acest Guvern din luna martie până astăzi, legate de starea de urgenţă, de alertă, de prelungirea acestor situaţii. De ce este nevoie de un alt Guvern? Din câteva motive foarte precise. În primul rând, Guvernul a gestionat prost sistemul sanitar în perioada de pandemie. În al doilea rând, a făcut promovări care nu au nici o bază criterială serioasă. În al treilea rând, raportul Curţii de Conturi ne arată că în timp ce românii stăteau închişi în casă, cei din PNL erau la furat”, a conchis Ţuţuianu.

Social-democraţii vor decide vineri calendarul dezbaterii şi votării moţiunii.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va respecta decizia Curţii Constituţionale, dacă Guvernul va ataca moţiunea PSD, dar că există şi varianta de a merge la vot cât mai repede. El a spus că, dacă moţiunea trece, este exclus ca PSD să mai voteze un guvern liberal.

Social-democraţii vor propune un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în cazul în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va trece în Parlament, a adăugat Ciolacu. Această propunere este un tehnocrat, fost membru PSD, „finanţist”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO