Sebastian Ghita: PRU il asteapta pe Ponta ca presedinte al partidului. Daca vine, va fi candidatul pentru functia de premier

Sebastian Ghita

Sebastian Ghita a declarat, marti, ca Liviu Dragnea si Victor Ponta nu au ajuns la “o solutie definitiva”, iar PRU il asteapta in continuare pe Ponta sa vina in randurile sale, ca presedinte al partidului.

Deputatul Sebastian Ghita a spus ca nu crede in intelegerea dintre Victor Ponta si presedintele PSD, Liviu Dragnea, privind viitorul politic al fostului premier, precizand ca, din punctul sau de vedere, lucrurile dintre cei doi nu sunt definitiv lamurite.

“Fiecare dintre noi isi alege felul in care isi gestioneaza cariera. Din cate stiu eu, intre Liviu Dragnea si Victor Ponta n-avem inca o solutie definitiva, ca sa spun asa. si Partidul Romania Unita il asteapta pe Victor Ponta in randurile sale si il asteapta ca presedinte al partidului. in momentul in care Victor Ponta va simti ca trebuie spuse in Romania lucruri mai dure decat cele care pot fi spuse in PSD, sunt convins ca va face pasul. Sau in momentul in care Liviu Dragnea nu se va tine de cuvant fata de Victor Ponta”, a spus Sebastian Ghita, la instanta suprema, unde s-a judecat cererea lui de ridicare a controlului judiciar in ultimul dosar instrumentat de DNA Ploiesti.

Ghita a aratat ca i-a promis lui Ponta functia de presedinte al partidului daca se inscrie in Partidul Romania Unita, iar acesta va fi candidatul partidului pentru functia de premier.

“Stiti bine, mai este un moment serios de luat in calcul, momentul la care PRU va merge in alegeri cu poza lui Victor Ponta si cu propunerea ca Ponta sa fie prim-ministru din nou, pentru ca a fost un prim-ministru foarte bun, iar PSD va dori sa-l sustina pe domnul Ciolos in mod ocult sau pe domnul Dincu sau pe cine va mai dori PSD sa mai sustina. La acel moment, sunt convins ca Victor Ponta si o mare parte din PSD vor cauta sa se alature PRU. Sau Liviu Dragnea il va propune pe Victor Ponta prim-ministru”, a completat deputatul Ghita, citat de News.ro.

Citește și
liviu dragnea
Liviu Dragnea sustine ca PSD nu are in vedere o colaborare cu PRU: "Multumim foarte mult pentru grija"
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Potrivit acestuia, PSD este un partid foarte mare, care nu mai poate sa reprezinte toate segmentele din societate si care face “un balet ciudat”.

Oamenii trag de acest PSD sa spuna adevarul, iar PSD lupta sa nu fie criticat de apostolii propagandei de dreapta”, a mai declarat Ghita.

Intrebat daca a reusit sa-i convinga pe judecatori sa-i ridice controlul judiciar, deputatul Sebastian Ghita a spus ca nu poate sa dea detalii din dosar, pana la o decizie a instantei.

“Au fost multe argumente aduse in fata inaltei Curti. Speranta fiecarui cetatean este la judecatori, mai ales la judecatorii inaltei Curti. Echilibrul dintre cetateni si institutiile de forta nu poate fi adus decat de judecatori. in cazul meu, din trei in trei luni, tot mai apare cate o acuzatie. Probabil pe masura ce ne apropiem de campania electorala si pe masura ce proiectul Romania Unita creste, vom vedea noi acuzatii la adresa mea si a altora din jurul meu”, a spus Sebastian Ghita.

Instanta suprema a ramas in pronuntare in cazul cererii lui Sebastian Ghita privind controlul judiciar, in dosarul privind finantarea deplasarii fostului premier britanic Tony Blair in Romania, in timpul campaniei electorale din 2012.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca i-a cerut lui Victor Ponta sa lucreze la componenta financiara a programului de guvernare al social-democratilor, iar fostul premier a explicat ca "se pricepe" la "banii romanilor" si are experienta in relatia cu institutiile internationale.

"I-am cerut lui Victor sa se ocupe de partea de finante publice si cu toate celelalte chestiuni adiacente din programul de guvernare. Cred ca e cel mai indreptatit sa o faca si a acceptat", a spus Dragnea, la finalul unei discutii pe care a avut-o cu Ponta la sediul PSD.

Dragnea a adaugat ca de acum el va fi vazut mai des in compania lui Ponta, alaturi de care vrea sa lucreze pentru a aduce PSD la guvernare. "I-am cerut ce-mi cer si mie, sa muncim impreuna pentru Romania, asa cum am facut mereu. Munceste in PSD, va fi pe listele noastre", a mai spus Dragnea.

Victor Ponta a afirmat ca doreste sa lucreze la programul de guvernare al PSD pentru ca are experienta ca prim-ministru. "Atata timp cat mi-a cerut sa ma ocup de ceva care cred ca ma si pricep si mi-a iesit si bine, banii romanilor. Cunosc foarte bine si ce inseamna FMI, CE, Banca Mondiala, deficit. (...) Mi s-a dat ce am de facut in cadrul echipei. imi doresc sa fac lucrul acesta", a spus el.

Fostul lider PSD i-a multumit lui Dragnea pentru sprijinul pe care i l-a acordat in ultima perioada, de cand este vizat in noul dosar penal, aratand ca vrea sa ramana alaturi de social-democrati.
 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Traian Basescu: Partidul Romania Unita nu va intra in viitorul Parlament
Traian Basescu: Partidul Romania Unita nu va intra in viitorul Parlament "nici cu Ponta in frunte"

Presedintele Partidului Miscarea Populara, Traian Basescu, a declarat ca Partidul Romania Unita nu va intra in viitorul Parlament 'nici cu Ponta in frunte'.

Liviu Dragnea sustine ca PSD nu are in vedere o colaborare cu PRU:
Liviu Dragnea sustine ca PSD nu are in vedere o colaborare cu PRU: "Multumim foarte mult pentru grija"

Partidul Social Democrat nu are in vedere o colaborare cu Partidul Romania Unita, a declarat presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea.

Deputatul Sebastian Ghita s-a inscris in Partidul Romania Unita. Diaconu:
Deputatul Sebastian Ghita s-a inscris in Partidul Romania Unita. Diaconu: "PRU il asteapta pe Victor Ponta sa ni se alature"

Deputatul Sebastian Ghita s-a inscris in Partidul Romania Unita, a anuntat marti presedintele PRU, Bogdan Diaconu.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.