Scandalul "ofiterului acoperit" de la prezidentiale. PNL si PDL cer comisie de ancheta in Parlament

Dată publicare: 11-09-2014 12:17
Dată actualizare: 14-09-2014 07:12


Klaus Iohannis, Vasile Blaga

Grupurile parlamentare ale PNL si PDL din Camera Deputatilor vor cere conducerii acestui for legislativ constituirea unei comisii parlamentare de ancheta privind afirmatiile presedintelui Traian Basescu.

Seful statului a declarat ca printre candidatii la Presedintie ar fi un ofiter acoperit.

Liderii deputatilor PDL si PNL, Tinel Gheorghe si George Scutaru au afirmat ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu trebuie "dezavuate in Parlamentul Romaniei" si toti candidatii la Presedintie trebuie in perioada urmatoare sa raspunda public la aceasta afirmatie extrem de grava.

"Am facut aceasta conferinta de presa pentru a exprima dorinta grupurilor parlamentare PDL si PNL din Camera Deputatilor de a initia o comisie parlamentara de ancheta privind afirmatiile extrem de grave ale presedintelui Traian Basescu cu privire la existenta printre candidatii la Presedintia Romaniei a unui ofiter acoperit. Noi credem ca aceste afirmatii care au ramas fara raspuns trebuie dezavuate in Parlamentul Romaniei, in forul suprem al poporului si credem ca toti candidatii in perioada urmatoare trebuie sa raspunda public la aceasta extrem de grava afirmatie. In temeiul art. 75 din Regulamentul Camerei Deputatilor, cele doua grupuri parlamentare vor initia marti, in Biroul permanent al Camerei Deputatilor, sub semnatura a minimum 50 de deputati, sesizarea privind constituirea acestei comisii parlamentare de ancheta", a precizat Tinel Gheorghe.

El a aratat ca in 10-14 zile aceasta problema lansata in spatiul public de catre seful statului, care este si presedintele CSAT "trebuie sa capete raspuns astfel incat cel asupra caruia planeaza suspiciunea de a fi ofiter acoperit sa i se interzica dreptul de a candida la Presedintia Romaniei".

George Scutaru a precizat ca e vorba despre onestitatea unui candidat si ca e datoria Parlamentului sa lamureasca aceasta problema. Klaus Iohannis, candidatul ACL la Presedintie, "nu are probleme cu elemente din CV", a asigurat Scutaru.

Presedintele Traian Basescu a declarat, despre faptul ca unii candidati la Presedintie nu si-ar fi completat CV-ul, ca trebuie sa spuna daca au fost sau nu ofiteri acoperiti si a precizat ca, daca nu se va intampla, o va face el, aratand ca nu este corect sa duci o asemenea functie "avand doua butoane". Referindu-se la ”lucrurile ascunse din CV-urile candidatilor la prezidentiale”, despre care a facut referire in trecut, Traian Basescu a spus ca toate afirmatiile pe care le-a facut pe aceasta tema au ramas valabile.

Inca mai cred ca au timp candidatii, inainte de a-si depune candidaturile, sa spuna public, isi completeze CV-ul, daca au fost cumva sau nu ofiteri acoperiti", a spus Traian Basescu, intr-o emisiune televizata. Intrebat daca va spune el cine nu si-a completat CV-ul, in cazul in care candidatii nu o vor face, presedintele Basescu a raspuns: ”Da, pentru ca am obligatia sa o spun, am obligatia sa o fac. Exista lege care interzice serviciilor sa isi faca cunoscute retelele, ofiterii acoperiti, ofiterii descoperi, etc., dar cand discutam despre functia de presedinte al Romaniei, nu poti sa nu informezi”.

Presedintele a adaugat ca nu spune nimeni ca trebuie ca acel serviciu sa faca publica aceasta informatie, pentru ca nu are voie prin lege, dar candidatul are obligatia sa o faca. Intrebat daca, dintre actualii candidati la Presedintie, sunt persoane care au asemenea lucruri ascunse in CV, Traian Basescu a spus: ”Da”. ”Nu este corect sa te duci intr-o asemenea functie avand doua butoane”, a completat seful statului. ”Voi fi in masura sa va aduc probe, ce inseamna acest dublu buton”, a mai spus Basescu, precizand ca ar fi ”necinstit din partea sa sa nu o faca”.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO