Nicușor Dan candidează pentru a treia oară la Primăria Capitalei. De ce au decis liberalii să-l susţină

Ultima actualizare: 03-07-2020 16:18

După luni de tergiversări, partidele de dreapta și-au dat mâna pentru un candidat comun a Primăria Capitalei.

Nicușor Dan a primit susținerea PNL, în calitate de candidat independent. Și cei de la USR vor merge tot cu Nicușor Dan, pentru a spori șansele unei victorii în fața Gabrielei Firea. Decizia îl scoate însă pe Vlad Voiculescu din joc.

Liberalii au decis să renunţe la un candidat propriu după ce sondajele realizate au arătat că Nicusor Dan are şanse mari să ajungă la conducerea Bucureştiului.

Ludovic Orban, preşedinte PNL: "PNL face într-un fel un sacrificiu că renunţă la un candidat propriu. Am convingerea că Nicușor Dan e cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective: a elibera de domnia despotică a PSD şi de a asigura o bună guvernare a Bucureştiului."

La scurt timp după anunţul oficial, Nicușor Dan a venit la sediul PNL, pentru o nouă întâlnire cu Ludovic Orban. Pentru că a refuzat să se înscrie în partid, liberalii îl vor susţine printr-o alianţă electorală.

Tot prin alianţă electorală îl vor susţine pe Nicușor Dan şi cei de la USR. Oarecum surprinzător, pentru că Vlad Voiculescu aştepta susţinerea lor în cadrul alianţei cu PLUS. Mişcarea îi obligă pe liderii PLUS să renunţe la Voiculescu.

Ionuţ Moșteanu, vicepreşedinte USR: "Cu un candidat unic, partidele de dreapta sunt convinse că o vor învinge pe Gabriela Firea, deja anunţată de PSD, care a ironizat vestea că-l va avea contracandidat pe Nicușor Dan".

Gabriela Firea, candidat PSD: "Țara arde şi bătrâneii se piaptănă, nu ai ce să spui. Am văzut ca nuca în perete şi colac peste pupăză acest anunţ. Este noaptea minţii"

Ar fi a treia oară când Nicușor Dan candidează pentru Primăria capitalei. El a fondat în 2008 asociaţia Salvaţi Bucureştiul, care s-a transformat în partidul Uniunea Salvaţi Bucureştiul, devenit acum USR. În 2017, Nicușor Dan a demisionat din USR.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO