Românii care vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare. Iohannis a promulgat legea

Ultima actualizare: 29-05-2020 21:46
Klaus Iohannis
Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea conform căreia poate beneficia de reducere a vârstei de pensionare şi personalul din sistemul de apărare care a fost trecut în rezervă.

De această facilitate va mai beneficia și personalul în cazul căruia raportul de serviciu a încetat ca urmare a reorganizării unităţii şi reducerii unor funcţii.

Conform unui comunicat de presă transmis vineri de Administraţia Prezidenţială, şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 21 din Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, potrivit Agerpres.

Pe 6 mai, Camera Deputaţilor a adoptat acest proiect de lege care a fost iniţiat de deputatul liberal Florin Roman.

"De reducerea vârstei standard de pensionare beneficiază şi militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care, la data depunerii cererii de pensionare, îndeplinesc condiţiile de vechime (...) şi care se regăsesc în una din următoarele situaţii: a) au fost trecuţi în rezervă în conformitate cu art. 45 alin. (1) lit. a), b), e), g) şi h) din Legea nr. 384/2006, cu modificările şi completările ulterioare; b) au fost trecuţi în rezervă ori le-au încetat raporturile de serviciu din motive neimputabile acestora, ca urmare a reorganizării unităţii militare sau a reducerii unor funcţii din statele de organizare, precum şi pentru alte motive ori nevoi ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale", prevede textul adoptat de deputaţi.

Potrivit deputatului Florin Roman, propunerea legislativă vine să elimine o discriminare existentă cu privire la militarii rezervişti în raport cu militarii aflaţi în prezent în activitate.

Preşedintele Iohannis a mai semnat decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului Adiţional semnat la Bucureşti, la 27 mai 2019, la Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Arabe Egipt privind dobândirea dreptului de proprietate asupra terenurilor de către misiunile diplomatice ale celor două state, semnat la Bucureşti la 10 noiembrie 2011.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO