USL asteapta 1 MILION de voturi, din liste suplimentare, urne mobile si voturi din strainatate

Ultima actualizare: 17-10-2012 09:32
Dan Sova

USL sustine ca referendumul este valid, iar presedintele Traian Basescu este demis, fiind numarate peste 9,2 milioane de voturi.
 

Senatorul PSD Dan Sova a declarat, duminica noaptea, ca USL asteapta inca un milion de voturi care nu au fost contabilizate in evaluarea BEC, respectiv 700.000 de voturi de pe listele suplimentare, 200.000 de voturi din strainatate si cateva sute de mii de voturi la urnele mobile.

Sova a precizat ca numaratoarea paralela a USL arata ca prezenta la vot este de 48,5% fara a se lua in calcul urnele mobile, listele suplimentare, sectiile de vot din strainatate si sectiile care la ora 23.00 nu incheiasera votul.

"Din estimarea nostra, rezultatul final va fi intre 51-52%, mai precis spre 52%", a spus Sova.

El a precizat ca BEC nu are numaratoare, ci o estimare, care include o marja de eroare de minim plus/minus 3%, facuta pe 2989 de sectii si care, deci, nu se bazeaza nici pe procese verbale, nici pe numaratori reale, ci doar pe estimari sociologice.

"Conform numaratorii la ora 23.00, Traian Basescu este demis", a spus presedintele PC, Daniel Constantin, duminica seara, dupa inchiderea urnelor.

La randul sau, senatorul PSD Dan Sova a precizat ca referenduml este valid, potrivit numaratorii paralele a USL, pragul de validare fiind depasit in conditiile in care s-au numarat peste 9,2 milioane de voturi. "Avem numarate pana acum peste 9.200.000 de voturi. Am depasit pragul de 50%, continuam numaratoarea in orele urmatoare", a spus Sova.

El a mentionat ca, potrivit numaratorii USL, circa 87% din romanii care au venit la vot au votat impotriva lui Traian Basescu.

"Basescu in 2007 a luat 75%, azi a luat doar 16%. La alegerile din 2009, Basescu a luat 5 milioane de voturi, azi a luat mai putin de un milion de voturi. Referendumul va fi valid cu peste 52%. Traian Basescu va pleca, l-am demis, totul este Ok de acum incolo", a spus Sova.

Rezultate exit-poll referendum 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu

Traian Basescu: "Flacara democratiei a ramas aprinsa". Antonescu: "Va multumesc, dragi compatrioti"

Victor Ponta: "Vreau sa felicit milioanele de romani care s-au prezentat la vot"

USL apreciaza ca prezenta finala la referendum va fi 52% si ca presedintele suspendat, Traian Basescu, joaca "un teatru sinistru" bucurandu-se de faptul ca la ora 21.00 nu a fost intrunit cvorumul, in conditiile in care votarea s-a incheiat la ora 23.00.

"Am vazut - si se pare ca indelunga experienta pe care o are Traian Basescu nu-l scuteste de a juca un teatru sinistru - l-am vazut impreuna cu pedelistii care au mai ramas pe langa el, bucurandu-se de faptul ca la ora 21.00 nu se intrunisera 50% din romani sa voteze pentru schimabre. Ii amintesc, daca nu stie, ca scorul final va fi cel de la ora 23.00. Cred ca in cateva ore vom fi in masura sa va spunem exact scorul cu care Traian Basescu a fost demis", a spus duminica seara vicepresedintele PNL Relu Fenechiu.

El a precizat ca la ora 21.00 aproximativ 45% din romani votasera, iar potrivit numaratorii paralele a USL de la ora 22.00, fara a fi numarate voturile din absolut toate sectiile, apreciaza ca scorul final va fi de aproximativ 52%.

"Toate acestea sunt doar evaluari, vom afla in aceasta noapte scorul real", a spus Fenechiu.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!