Rezultate alegeri locale. PSD pierde primaria Targu Jiu. Mihail Genoiu castiga in Craiova cu o prezenta la vot de sub 19%

×
Codul embed a fost copiat

La o zi de la alegerile locale partiale, organizate in 49 de localitati din tara, apar si rezultatele.

Cum era de asteptat, cele mai multe primarii au fost castigate de PSD si PNL. Liberalii au reusit o surpriza de proportii la Targu Jiu, unde si-au adjudecat fotoliul de primar.

Mihail Genoiu, confirmat primar al Craiovei: A fost o incercare extraordinar de interesanta pentru mine

Biroul de Circumscriptie Electorala (BEC) nr. 17 Dolj a finalizat centralizarea proceselor verbale din cele 173 de sectii de votare din municipiul Craiova, social-democratul Mihail Genoiu fiind confirmat drept castigator al Primariei. Genoiu a declarat ca pentru el aceasta campanie ”a fost o incercare extraordinar de interesanta”, relateaza news.ro.

Potrivit rezultatelor finale prezentate de BEC, Mihail Genoiu a obtinut 42,8 la suta din voturile valabil exprimate, pe locul al doilea situandu-se principalul sau contracandidat, senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea.

Citește și
Theresa May
Mobilizarea tinerilor la alegeri a costat-o pe Theresa May majoritatea in Parlament. Ce incearca acum partidul ei
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Bernd Sauleanu, a candidat independent si a obtinut 13 la suta din voturile craiovenilor. Pe pozitia a patra s-a situat candidata ALDE Anisoara Stanculescu, singura femeie inscrisa in competitia electorala. Candidatul USR, deputatul Adrian Prisnel a obtinut 11,6 la suta din voturi.

“Pentru mine vacanta s-a terminat, de maine la munca. Greul de maine incepe. A fost o incercare extraordinar de interesanta pentru mine aceasta campanie. Este pentru prima data cand particip in felul acesta la niste alegeri, iar munca a fost extraordinar de sustinuta. Le multumesc craiovenilor, alegatorilor. Voi fi primarul tuturor. Ma voi dedica cu totul Craiovei, craiovenilor”, a declarat Mihail Genoiu.
Social-democratii doljeni au castigat si Primaria comunei Isalnita, unde candidatul Ovidiu Flori a obtinut 80 la suta din voturile valabil exprimate.

Prezenta la vot in municipiul Craiova a fost de 18,57%, printre cele mai slabe din cele 49 de localitati in care s-au organizat alegeri partiale. Functia de primar al Craiovei a ramas vacanta dupa demisia Liei Oguta Vasilescu, care a devenit ministru al Muncii. In total, in lupta electorala s-au inscris opt candidati.

Candidatul PSD la Primaria Targu Jiu, Aurel Popescu, si-a anuntat infrangerea in alegeri; el l-a felicitat pe liberalul Marcel Romanescu

Candidatul PSD la Primaria Targu Jiu, Aurel Popescu, si-a anuntat infrangerea in alegerile locale partiale, functia de edil fiind castigata, potrivit numaratorii paralele, de principalul sau contracandidat liberalul Marcel Romanescu. Astfel, social-democratii pierd postul de primar al acestui oras pentru primata data in ultimii 17 ani.

Conform rezultatelor finale, liberalul Marcel Romanescu a obtinut 12.203 voturi (51,72%) candidatul PSD Aurel Popescu la functia de primar al municipiului Targu Jiu a obtinut 8.200 de voturi (34,75%), Radu Miruta de la USR - 979 de voturi (2,15%), Eduard Ladaru de la ALDE - 509 voturi (2,15%), Daniela Gradinaru de la PMP - 359 de voturi (1,52%), independentul Viorel Caragea - 1.091 de voturi (4,62%).

Aurel Popescu a anuntat, duminica seara, pe Facebook ca il felicita pe liberalul Marcel Romanescu pentru victorie.

“Rezultatele arata ca optiunea electoratului s-a indreptat, de aceasta data, catre liberali. Ca orice om politic matur respect alegerea tuturor celor prezenti la urne. Multumesc celor care au avut incredere in mine si m-au votat. Mergem mai departe, iar timpul va demonstra ca tot ce am trecut in programul meu se va pune in practica pentru ca solutiile de finantare sunt viabile. Il felicit pe Marcel Romanescu pentru reusita si ii urez succes!”, a scris Aurel Popescu.

Conform numaratorii paralele a PNL Gorj, Marcel Romanescu a castigat in 44 din cele 46 de sectii pentru care au fost centralizate voturile.

”Pana nu vad rezultatele finale, nu pot sa am decat in continuare emotii. Datele pana la acest moment sunt foarte bune. Din ce vad din marea majoritate a sectiilor, am castigat exclusiv. Sincer, nu ma asteptam la asa rezultat. Tin sa le multumesc targujienilor, membrilor familiei mele de acasa si membrilor familiei mele politice. E cea mai mare surpriza pe care a avut-o Gorjul in ultimii 27 de ani. Un rezultat istoric pentru Targu Jiu si pentru partidul pe care-l reprezint. Cred ca PSD a tratat cu indiferenta targujianul si cred ca strategia corecta a mea de campanie a dus la acest rezultat. Am mers din casa in casa si prin felul meu de a fi i-am convins pe oameni sa fie alaturi de mine. Nu ma asteptam sa fie o victorie lejera”, a spus Marcel Romanescu.

Liberalii s-au strans in centrul municipiului Targu Jiu pentru a sarbatorii victoria candidatului formatiunii.

Prezenta la vot in Targu Jiu a fost de 29,92%. Florin Circiumaru - care a condus orasul timp pe 17 ani - a demisionat din functia de primar pentru a merge in Parlament.

Primarul PNL interimar al municipiului Roman, ales in functie cu 59,3% din voturi

Primarul PNL interimar al municipiului Roman, Lucian Ovidiu Micu, a fost ales in functie cu 59,3% din optiunile electoratului in urma alegerilor locale partiale de duminica. Edilul sustine ca nu se astepta sa obtina un rezultat atat de bun, electoratul dorind, in opinia sa, continuitate la conducerea orasului.

Alegerile locale partiale pentru Primaria Roman au fost castigate de catre candidatul PNL la aceasta functie, Lucian Ovidiu Micu, cel care, de altfel, a condus orasul in ultima jumatate de an ca edil interimar. Principalul sau contracandidat, social-democratul Marius Neculai, a obtinut 35,74% din optiunile electoratului, in timp ce ceilalti trei candidati la fotoliul de primar al Romanului nu au depasi 4% din numarul voturilor valabil exprimate.

Lucian Ovidiu Micu sustine ca rezultatul pe care l-a obtinut este unul peste asteptarile sale, electoratul preferand sa-l voteze pentru a asigura continuitate la primarie. ”Ma asteptam sa castig, insa, sa fiu sincer, nu la diferenta asta. Cred ca electoratul a apreciat ceea ce am facut in ultimii noua ani la primarie si au preferat sa mearga pe continuitate si sa dea votul unei echipe, nu unora care au venit cu promisiuni ce nu puteau fi materializate”, a declarat, luni, pentru News.ro primarul municipiului Roman, Lucian Ovidiu Micu.

Locuitorii municipiului Roman au mers, duminica, la vot pentru a-si alege primarul pentru urmatorii trei ani, dupa ce castigaorul scrutinului din urma cu exact un an, liberalul Dan Laurentiu Leoreanu, a fost ales deputat in decembrie 2016 si a plecat in Parlament. In locul sau la primaria pe care o condusese timp de opt ani a venit colegul de partid, viceprimarul Lucian Ovidiu Micu, care a asigurat interimatul.

Liberalii si-au asumat candidatura lui Micu, in ciuda faptului ca acesta are un proces pe rol la Curtea de Apel Bacau dupa ce a fost gasit incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate. Potrivit inspectorilor insitutiei, Lucian Ovidiu Micu ar fi detinut simultan, in anul 2012, functia de viceprimar al municipiului Roman si cea de membru al Consiliului de Administratie al Spitalului Municipal de Urgenta Roman.

Candidatul ALDE la Primaria Moinesti a castigat alegerile cu peste 64% din voturi

Candidatul ALDE la Primaria Moinesti, Valentin Vieru, a castigat detasat alegerile partiale de duminica, cu 64,5% din optiunile electoratului. Primar interimar in ultima jumatate de an, Vieru sustine ca se astepta sa obtina un scor atat de bun in fata contracandidatilor de la PSD si PNL, avand in vedere ceea ce a facut la primarie in ultimii opt ani si jumatate, ca viceprimar.

Primaria municipiului Moinesti va fi condusa, pentru urmatorii trei ani, de catre liberal-democratul Valentin Vieru, dupa ce acesta a castigat alegerile partiale din 11 iunie cu aproape doua treimi din voturile alegatorilor. Ceilalti doi contracandidati intrati in lupta pentru primarie, Paul Cotirlet (PSD) si Cezar Vascan (PNL), au obtinut 28,5%, respectiv 5,2% din optiunile electoratului.

Primar interimar in ultima jumatate de an, Vieru sustine ca se astepta sa obtina un scor atat de bun in fata contracandidatilor de la PSD si PNL, avand in vedere ceea ce a facut la primarie in ultimii opt ani si jumatate. ”Imi propusesem sa castig cu un scor mare si, iata, am si reusit. Consider ca faptele au vorbit si ceea ce am facut in opt ani ca viceprimar si jumatate de an ca primar interimar a convins populatia sa ma voteze. Moinestenii au ceea ce au meritat si de aceea sper sa nu-i dezamagesc”, a declarat, luni, pentru News.ro primarul municipiului Moinesti, Valentin Vieru.

PNL sustine ca a castigat in cel putin 16 din cele 49 de localitati in care au avut loc alegeri locale duminica

Presedintele PNL Raluca Turcan afirma ca liberalii au castigat primariile in cel putin 16 din cele 49 de localitati in care au avut loc duminica alegeri locale partiale. Candidatii PNL s-au situat pe primele locuri la Targu Jiu, la Roman si la Rasnov.

Candidatii PNL au castigat functia de primar si in Jilava (judetul Ilfov), Baia Sprie (judetul Maramures), dar si la Fierbinti (judetul Ialomita), precum si alte 10 localitati din judetele Suceava, Arad, Prahova, Sibiu, Vrancea, Caras Severin, Arges, Neamt, Alba, Braila.

"Rezultatele alegerilor partiale confirma tendinta de crestere a Partidului National Liberal precum si faptul ca PNL este principalul opozant al PSD. Am castigat la Targu Jiu, unde oamenii s-au convins ca PSD aduce doar stagnare. Acolo, candidatul nostru, Marcel Romanescu, a intrat in peste 800 de scari de bloc! Victoria de la Targu Jiu este inca o dovada ca rezultatele se obtin prin implicare si prezenta pe teren", scrie Turcan pe Facebook.

"Acolo unde exista oameni buni si munca de echipa, PNL obtine rezultate!", conchide ea.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Alegeri parlamentare in Franta. EXIT-POLL: victorie pentru partidul lui Macron, care a obtinut peste 30% din voturi
Alegeri parlamentare in Franta. EXIT-POLL: victorie pentru partidul lui Macron, care a obtinut peste 30% din voturi

La Republique En Marche se indreapta spre o victorie categorica in primul tur al alegerilor legislative, iar primele exit-poll-uri realizate dupa inchiderea urnelor sugereaza ca formatiunea de centru-stanga a obtinut peste 30% din voturile exprimate.

Mobilizarea tinerilor la alegeri a costat-o pe Theresa May majoritatea in Parlament. Ce incearca acum partidul ei
Mobilizarea tinerilor la alegeri a costat-o pe Theresa May majoritatea in Parlament. Ce incearca acum partidul ei

In Marea Britanie, conservatorii Theresei May negociaza intens un acord de colaborare cu unionistii nord-irlandezi, ale caror 10 mandate le-ar asigura majoritatea in Parlament.

O greseala politica de proportii. De ce a vrut premierul Theresa May sa organizeze alegeri anticipate, crezand ca va castiga
O greseala politica de proportii. De ce a vrut premierul Theresa May sa organizeze alegeri anticipate, crezand ca va castiga

Cand premierul Marii Britanii Theresa May a anuntat pe 18 aprilie ca declanseaza alegeri generale, acest lucru a suprins pe toata lumea.

"Iunie este sfarsitul lui May". Haosul politic in care este Marea Britanie dupa alegerile anticipate. Variantele premierului

Marea Britanie plonjeaza in incertitudine dupa alegerile anticipate de joi. Conservatorii condusi de premierul Theresa May au pierdut majoritatea in Parlament, in timp ce rivalii lor laburisti au castigat 31 de locuri in plus.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.