Replica unui deputat PNL pentru Rădulescu, care le-a cerut medicilor să dea salariile înapoi

Ultima actualizare: 30-05-2019 09:52
Cătălin Rădulescu

Deputatul PNL Brăila, Antoneta Ioniţă, consideră că declaraţia deputatului social-democrat Cătălin Rădulescu, potrivit căreia medicii ar trebuie să returneze creşterile salariale, arată "exact modul toxic de gândire" al PSD.

"Declaraţia deputatului Cătălin Rădulescu referitoare la medici şi profesori arată exact modul toxic de gândire al PSD. Domnule Cătălin Rădulescu, medicii şi ceilalţi angajaţi din sistemul bugetar nu au primit salarii mai mari pentru a fi cumpăraţi la alegeri, ci pentru munca pe care o depun! Îmi este greu să spun ce este descalificant în comportamentul şi aşa reprobabil al domnului Rădulescu, această ultimă declaraţie fiind doar unul dintre exemplele de comportament politic primitiv. Din păcate, afirmaţiile lui Cătălin Rădulescu demonstrează jocul de culise, devoalează că, în realitate, acestea au fost calculele guvernanţilor, şi nu dorinţa firească de a respecta munca unor oameni şi de a le reda acestora demnitatea pe care o merită", susţine Ioniţă într-un comunicat de presă.

Deputatul Antoneta Ioniţă, membru în Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, mai precizează că declaraţia deputatului PSD este "o ruşine" şi nimic nu justifică un astfel de comportament.

"Dincolo de primitivismul despre care vorbeam, rămâne întrebarea pe care i-o pun domnului Rădulescu, absolvent al unei facultăţi de medicină: cum este posibil să te adresezi astfel unor oameni care au muncit pe brânci, câte 22-25 de ani, pentru a deveni specialişti şi pentru a salva vieţi? Cum este posibil să inviţi medicii să plece din ţară sau să trimiţi profesorii la cules de portocale, când criza de medici şi de cadre didactice este o realitate cu care sistemul sanitar şi şcoala românească se confruntă? Ştie, oare, domnul Rădulescu că aceste majorări salariale atât de clamate s-au oprit doar la spitale şi policlinici şi nu au ajuns şi la reţeaua medicilor de familie, principala verigă care se ocupă de sănătatea populaţiei? PNL a anunţat depunerea unei moţiuni de cenzură în această sesiune parlamentară şi am speranţa că şi restul partidelor din Opoziţie se vor alătura demersului nostru, pentru ca, prin această moţiune, să 'igienizăm' clasa politică de oameni precum Cătălin Rădulescu", a completat Ioniţă.

Cătălin Rădulescu: ”Medicii care au primit salarii de patru ori mai mari să le dea înapoi şi să plece din ţară”

„A fost o ură generală împotriva preşedintelui Dragnea. PSD a greşit că a acceptat referendum împreună cu alegerile europarlamerntre. Sigur că PSD câştiga. Lumea a ieşit la vot împotriva lui Dragnea. PSD renaşte din cenuşă. Vom face un Congres pentru că trebuie schimbate multe lucruri. Nu poate fi un singur om vinovat pentru ce s-a întâmplat în PSD. Medicii care au primit salarii de patru ori mai mari să le dea înapoi şi să plece din ţară. Pensionarii, la fel. Şi fermierii să dea subvenţia înapoi la USR. Dacă le place ce măsuri propune PNL şi USR să rămână cu ele“, a declarat Rădulescu după condamnarea lui Liviu Dragnea și rezultatul obținut de PSD la alegerile europarlamentare.  

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO