Deputat PNL: OUG 114 a fost respinsă în Comisia de IT

Ultima actualizare: 29-05-2019 21:46
Pavel Popescu
Pro TV

Deputatul PNL Pavel Popescu a anunţat miercuri că Ordonanţa 114, care "încălca şi îngreuna" dezvoltarea domeniului de comunicaţii şi "încălca" directiva europeană în acest domeniu, a fost respinsă în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţii.

"Am avut o şedinţă în cadrul Comisiei de IT, unde am reuşit o victorie - am reuşit să respingem Ordonanţa 114, care era pe masa comisiei astăzi. Lucrurile vor reintra în normal în momentul în care se va consimţi această decizie de astăzi. (...) În câteva luni avem licitaţiile pe 5G şi, în România, practic nu vom putea evolua din punct de vedere tehnic, pentru că toate companiile şi toţi operatorii au fost buzunăriţi de domnul Dragnea şi cei care au construit această OUG 114. Se pare că PSD a dat înapoi, se pare că ceilalţi au înţeles acest lucru şi eu vă garantez că lucrurile vor reintra în normal", a afirmat Pavel Popescu.

Potrivit acestuia, licitaţiile 5G sunt foarte importante pentru dezvoltarea domeniului de comunicaţii, iar această ordonanţă "încălca şi îngreuna acest proces". "Mai mult, această ordonanţă încălca şi directiva europeană în acest domeniu", a arătat el.

Pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţii din Camera Deputaţilor s-a aflat miercuri proiectul de Lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind
instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO