Deputat PNL: OUG 114 a fost respinsă în Comisia de IT

Pavel Popescu
Pro TV

Deputatul PNL Pavel Popescu a anunţat miercuri că Ordonanţa 114, care "încălca şi îngreuna" dezvoltarea domeniului de comunicaţii şi "încălca" directiva europeană în acest domeniu, a fost respinsă în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţii.

"Am avut o şedinţă în cadrul Comisiei de IT, unde am reuşit o victorie - am reuşit să respingem Ordonanţa 114, care era pe masa comisiei astăzi. Lucrurile vor reintra în normal în momentul în care se va consimţi această decizie de astăzi. (...) În câteva luni avem licitaţiile pe 5G şi, în România, practic nu vom putea evolua din punct de vedere tehnic, pentru că toate companiile şi toţi operatorii au fost buzunăriţi de domnul Dragnea şi cei care au construit această OUG 114. Se pare că PSD a dat înapoi, se pare că ceilalţi au înţeles acest lucru şi eu vă garantez că lucrurile vor reintra în normal", a afirmat Pavel Popescu.

Potrivit acestuia, licitaţiile 5G sunt foarte importante pentru dezvoltarea domeniului de comunicaţii, iar această ordonanţă "încălca şi îngreuna acest proces". "Mai mult, această ordonanţă încălca şi directiva europeană în acest domeniu", a arătat el.

Pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţii din Camera Deputaţilor s-a aflat miercuri proiectul de Lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind
instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

Citește și...
Ne așteaptă cel puțin 1 an și jumătate de scumpiri. Cât ne costă celebra OUG 114
Ne așteaptă cel puțin 1 an și jumătate de scumpiri. Cât ne costă celebra OUG 114

Urmează cel puțin un an și jumătate cu creșteri de prețuri în România. Asta arată prognoza prezentată vineri de Banca Națională, în raportul anual pentru inflație.

OUG 114 a gonit zilierii români în Spania și Italia. Reacțiile angajatorilor
OUG 114 a gonit zilierii români în Spania și Italia. Reacțiile angajatorilor

După ce, prin celebra Ordonanţă 114, guvernul a limitat drastic angajarea zilierilor în multe domenii, inclusiv în servicii şi turism, guvernanţii ar putea reveni asupra deciziei.

Anunțul ministrului Teodorovici despre OUG114:
Anunțul ministrului Teodorovici despre OUG114: "Asta e procedura legală corectă"

Miniștrii de Finanțe, al Energiei și Comunicațiilor au anunțat în ce constau modificările OUG 114 în domeniile pe care le conduc. 

Surse: Documentul pentru modificarea OUG 114, deja schimbat. Ce noutăți sunt
Surse: Documentul pentru modificarea OUG 114, deja schimbat. Ce noutăți sunt

Controversele din jurul celebrei Ordonanţe 114 se amplifică. După ce Finanţele au anunţat că o vor modifica şi au pus în dezbatere un document oficial, acesta ar fi fost deja schimbat.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.