Reacții din PSD privind declarațiile lui Niculae Bădălău despre diaspora

diaspora

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, respinge afirmaţiile lui Niculae Bădălău referitoare la românii din diaspora şi îşi cere scuze pentru acest "derapaj".

"Resping afirmaţiile făcute de Niculae Bădălău la adresa românilor din diaspora. Îmi cer scuze public pentru acest derapaj, dar acesta nu trebuie să angajeze Partidul Social Democrat în ansamblul său. De altfel, am discutat cu domnul Bădălău şi m-a asigurat că a conştientizat exprimarea nefericită şi că o regretă", a scris Ciolacu, vineri seară, pe Facebook.

Liderul social-democrat îi atenţionează pe membrii de partid că astfel de afirmaţii "nu pot fi tolerate".

"PSD îi respectă pe toţi românii, indiferent de locul în care trăiesc. Atrag atenţia tuturor membrilor că partidul a intrat într-o perioadă de reconstrucţie, iar astfel de afirmaţii nu pot fi tolerate", a adăugat Marcel Ciolacu.

Firea: Nu pot fi de acord cu declaraţiile din ultimele ore despre ce reprezintă diaspora


Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, s-a delimitat vineri de declaraţiile senatorului Niculae Bădălău, adăugând că românii din diaspora trebuie respectaţi, pentru că sunt "fraţii" noştri.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Mama mea a lucrat zece ani în Italia. Fratele meu, şase ani. Am multe rude, prieteni şi foşti colegi care lucrează în Italia, Spania, Germania, Israel, chiar în Statele Unite ale Americii. Nu pot fi de acord cu declaraţiile din ultimele ore despre ce reprezintă diaspora. Nu vreau să polemizez cu propriii colegi de partid, nici să ies in evidenţă, dar tăcerea mea şi a celorlalţi colegi ar însemna că toţi gândim la fel", a scris ea pe Facebook.

Firea a atras atenţia că orice declaraţie publică a unui politician, precum şi orice acţiune "sunt sub lupa presei şi a opiniei publice" şi că aşa este normal în democraţie.

"Să nu uităm că românii care muncesc în afara ţării trimit bani familiilor rămase acasă şi contribuie decisiv la creşterea economică. Dar, cel mai important, trăiesc permanent cu dorul de ţară în suflet. Trebuie respectaţi, pentru că sunt fraţii noştri", a conchis primarul general.

Declarațiile lui Bădălău despre diaspora

 

Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în diaspora ar fi "700.000 de oameni (...) care au paşapoartele cu domiciliu", restul fiind "fetele alea de le duc ăştia".

"Acum e discuţie pe câte locuri dăm în diaspora. (...) E clar că dacă mărim numărul şi cer 15... Astăzi au patru cu doi (parlamentari - n.r.) pe diaspora. (...) Ei au 700.000 de oameni (...) care au paşapoartele cu domiciliu, care sunt legale. Restul, până la trei, cinci milioane - că se vehiculează tot felul - sunt fetele alea de le duc ăştia, nu ilegal, dar... Şi vor să li se calculeze posturile de parlamentar pe toţi care bănuiesc că sunt ei acolo (...). Nu mai vor pe numărul exact pe care-l are ministerul", a afirmat Bădălău.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Bădălău, declarație jignitoare despre diaspora: „Fetele alea de le duc ăștia”
Bădălău, declarație jignitoare despre diaspora: „Fetele alea de le duc ăștia”

Senatorul PSD Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu, a făcut, vineri, într-o conferință de presă, o declarație jignitoare la adresa diasporei.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.