Grindeanu nu crede în alianța PSD cu AUR în Parlament: ”Nu se înscriu pe o linie europeană”

07-12-2020 17:00


Sorin Grindeanu

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu susține că "gaşca pierzătorilor" vrea ''să confişte'' rezultatul votului de duminică, iar Ludovic Orban a uitat ce a spus în urmă cu o săptămână: că partidul care va câştiga alegerile va da premierul.

"Românii au dat ieri un vot de blam la adresa preşedintelui Iohannis şi a Guvernului său de incompetenţi. Un vot de blam faţă de modul în care au sfidat o ţară întreagă, faţă de modul dezastruos în care au gestionat pandemia şi economia. Astăzi vedem cum gaşca pierzătorilor vrea să confişte rezultatul votului de ieri. La doar o zi, Orban a uitat deja ce a spus în urma cu o săptămână, că partidul care va câştiga alegerile va da premierul", a precizat Grindeanu, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

El a adăugat că, dacă Iohannis "continuă să se încăpăţâneze pentru a-i ţine la putere pe cei care au distrus România", rezultatul va fi doar "un alt CDR, o nouă convenţie a dezastrului şi a recesiunii, iar costurile vor fi imense şi vor fi plătite de români".

Grindeanu a repetat ce a spus și Marcel Ciolacu, adică faptul că PSD a câștigat alegerile parlamentare, drept pentru care așteaptă să fie chemat la Palatul Cotroceni, pentru a prezenta propunerea de premier.

Noi o să mergem cu o propunere de premieri, fiind câștigătorii alegerilor. Am înțeles că și alte forțe politice merg cu propuneri de premier” - a spus Grindeanu.

El știe că obținerea unei majorități în Parlament, care să voteze propunerea de premier, este dificil de atins. ”Din momentul în care Klaus Iohannis desemnează, așa cum știți, premierul, acesta are termen 10 zile pentru a veni în Parlament cu majoritatea.” - a mai amintit el.

Grindeanu, despre o eventuală coaliție guvernamentală PNL-UDMR: ”Io no pot kivanok Pe-Se-De”

 

Cât despre o eventuală coaliție de guvernare între PNL și PSD, prim-vicepreşedintele PSD amintește acum de atacurile președintelui Iohannis din primăvară, când acesta i-a acuzat pe social-democrați că au o înțelegere cu Uniunea maghiarilor, să ”vândă” Ardealul.

”Io no pot kivanok PSD. În 29 aprilie 2020, aveam acea conferință de presă care a făcut furori nu doar în România, ci și în întreaga Europă, în care UDMR era acuzat atunci că în cârdășie cu Pe-Se-De cumpără Ardealul și noi îl vindem. Ce s-a întâmplat între timp? Cred că președintele Iohannis va trebui să răspundă la aceste întrebări. Când a mințit, atunci sau acum, când se gândește să facă o majoritate?” - a mai spus Grindeanu.

Alianța PSD cu AUR? ”Șanse foarte puține, spre zero”

 

Un alt scenariu vehiculat în public este o eventuală alianță între PSD și noul partid intrat în Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Cu toate acestea, Grindeanu nu crede că va exista o astfel de colaborare politică. Motivul? ”Excesele” pe care le-a observat la AUR ”nu se înscriu pe o linie europeană”.

”Nu am avut foarte multe date niciunul dintre noi despre formațiunea respectivă, dar la ceea ce avem acum vă pot spune că există șanse foarte puține, spre zero, să ne aliem cu un asemenea partid. Pentru că excesele pe care le-am văzut, care nu se înscriu pe o linie europeană, nu sunt în concordanță cu linia PSD-ului. Dar, vă repet, nu e o decizie, e o părere personală. Și nu e o decizie care e închisă, luată, de către PSD, vom avea acel consiliu politic național în care vom lua și acele decizii legate de nominalizare, cine va fi persoana cu care vom merge ca propunere la Cotroceni și toate lucrurile care decurg de aici.” - a mai declarat Sorin Grindeanu.

 

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO