Traian Basescu a semnat decretele privind tratatele de extradare cu Siria

03-02-2011 16:15

Presedintele Traian Basescu a semnat astazi decretele pentru supunerea spre ratificare in Parlament a tratatelor intre Romania si Republica Araba Siriana. Aceste tratate vizeaza operatiunile de extradare si transferare a persoanelor condamnate.

Conform Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat "Decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Tratatului intre Romania si Republica Araba Siriana privind transferarea persoanelor condamnate in vederea executarii pedepselor privative de libertate, semnat la Bucuresti la 10 noiembrie 2010".

Potrivit Mediafax, in prezent, relatiile de extradare intre Romania si Republica Araba Siriana sunt reglementate de Conventia intre Republica Socialista Romania si Republica Araba Siriana privind asistenta judiciara in materie civila, familiala si penala, semnata la Damasc la 2 decembrie 1978.

Noul Tratat va inlocui, la intrarea sa in vigoare, prevederile Conventiei din 1978.

In noiembrie 2010, dupa semnarea la Bucuresti a tratatului de extradare intre Romania si Siria, presedintele Siriei, Bashar al-Assad, a explicat intr-un interviu citat de Mediafax ca nu intelege pentru ce este nevoie ca Omar Hayssam sa fie transferat la un penitenciar din Romania, din moment ce el se afla intr-o inchisoare din Siria.

Omar Hayssam ramane in Siria! El nu va fi, deocamdata, extradat in Romania.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO