PSD-istii au inceput sa calculeze reusita motiunii. Sa inceapa pariurile

14-06-2010 00:00

Viorel Hrebenciuc

Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, sustine ca social-democratii se bazeaza, deocamdata, impreuna cu liberalii, pe 212 voturi in favoarea motiunii de cenzura. La acest numar se mai adauga si votul lui Daniel Oajdea, "pedepsitul" din PDL.

"Haideti sa intelegem cate voturi avem acum, ca sa stim pe ce stam: impreuna cu liberalii avem 212 voturi azi. E extrem de important. Nu degeaba colegii nostri se framanta in legatura cu votul celor de la partidul lui Oprea, ca sa nu spun a lui Udrea, asa, fostii nostri colegi, pentru ca, daca ei ar vota pentru motiune, Guvernul ar cadea", a precizat Hrebenciuc.

El a precizat, totodata, ca daca 60% dintre parlamentarii UDMR ar vota pentru motiune, aceasta ar trece. "UDMR - au 21 de oameni la Camera Deputatilor, 10 la Senat - sunt 31 de parlamentari. Daca 60% dintre ai ar vota motiunea, motiunea ar trece", a spus Hrebenciuc.

Tot dupa calculele lui Hrebenciuc, PSD ar avea un avantaj "imens" daca macar jumatate dintre deputatii de la minoritati ar vota motiunea. El a mentionat ca, daca pe cei de la PDL ii intelege, intrucat isi apara propriul Guvern, despre cei de la UNPR, UDMR si minoritati trebuie sa se stie ca au votat cu Guvernul.

Executivul este considerat demis daca o motiune de cenzura este votata de majoritatea senatorilor si deputatilor, adica 236 de parlamentari, din totalul de 471. PSD-PC si PNL au impreuna 212 parlamentari.

Motiunea de cenzura initiata de PSD, "Opriti genocidul social", va fi dezbatuta in plenul celor doua camere ale Parlamentului marti, 15 iunie. www.stirileprotv.ro va transmite LIVE acest eveniment, de la ora 10.00.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO