Oajdea va fi pedepsit pentru ca nu asculta de partid: afara din PDL!

14-06-2010 00:00

Asa cum era de ateptat, deputatul PDL Daniel Oajdea va fi pedepsit pentru intentia sa de a vota favorabil motiunea de cenzura de marti. Biroul Permanent National a decis sa propuna excluderea lui din partid.

 

Anuntul a fost facut de Mircea Toader, care a precizat ca decizia propriu-zisa de excludere a lui Oajdea din PDL va fi luata de Consiliul National de Conducere.

Decizia de excludere din partid a lui Daniel Oajdea nu este una surprinzatoare. Deputatul PDL Sulfina Barbu s-a declarat inca de duminica pentru aceasta excludere, sustinand ca Oajdea "nu a inteles ce inseamna sa-ti asumi responsabilitatea in momente dificile".

"Personal, voi sustine excluderea din partid a domnului Oajdea. Parerea mea este ca el nu intelege ce inseamna sa faci parte dintr-o echipa a partidului de guvernamant. Domnul Oajdea este la primul mandat, este un parlamentar tanar, care nu a inteles ce inseamna sa-ti asumi responsabilitatea in momente dificile", a precizat Sulfina Barbu.

Oajdea a declarat ca va vota motiunea de cenzura, in urma unei intalniri organizata duminica, la care au participat aproximativ 300 de alegatori din colegiul sau. In urma votului secret, 98 de ieseni au votat in favoarea motiunii de cenzura, 47 au votat "impotriva", unul s-a abtinut, iar 11 buletine de vot au fost anulate.

Oajdea s-a aratat increzator duminica: el spera sa nu fie exclus din partid, deoarece considera ca in baza Constitutiei poate sa-si exercite liber dreptul de vot. El a spus ca cei care l-ar exclude din partid ar incalca legea fundamentala a statului.

Liderul PNL Iasi Relu Fenechiu a declarat recent ca, in cazul in care deputatul Daniel Oajdea va fi exclus din PDL, liberalii sunt deschisi sa discute o eventuala inscriere a acestuia in PNL, daca si el isi va dori acest lucru.


VIDEO PROTVPLUS.RO