PSD: Atacul lui Traian Basescu la adresa CC este si gresit si penibil

Traian Basescu

PSD considera ca "atacul lui Traian Basescu la adresa CC este si gresit si penibil", mentionand ca mesajul transmis romanilor de catre seful statului e acela ca "este in regula sa consideram institutiile penibile, cata vreme nu fac cum vrem noi".

"Este gresit (atacul lui Traian Basescu la adresa CC, n.r.) fiindca Presedintele tarii, mai mult ca oricine, trebuie sa respecte institutiile statului si trebuie sa accepte separatia puterilor in stat. Cu un astfel de mesaj de sfidare, el transmite tuturor romanilor ca este in regula sa consideram institutiile penibile, cata vreme nu fac cum vrem noi. Este penibil atacul pentru ca domnul Basescu stie foarte bine cat de mult a politizat Curtea Constitutionala, ca si sistemul de justitie.

Stie foarte bine circul facut in Parlament pentru a-si nominaliza candidatii doriti de Cotroceni ca judecatori la Curte. Desi are, acum, o majoritate teoretica la Curte (adica, majoritatea membrilor Curtii sunt fie numiti de presedinte, fie numiti la dorinta presedintelui), iata ca aceasta institutie nu face tot timpul ce i se cere. Si este penibil sa te plangi la televizor de deciziile Curtii pe care ai politizat-o atat de tare, cand aceasta nu face doar ce vrei", se arata intr-un comunicat al PSD, semnat de Victor Ponta.

Partidul Social Democrat respinge "aceasta politizare fara seaman a justitiei".

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Basescu ii acuza pe judecatorii CC ca au luat decizii
Basescu ii acuza pe judecatorii CC ca au luat decizii "oportuniste"

Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania a fost pusa intr-o lumina extrem de proasta in fata Bancii Mondiale, Uniunii Europene si FMI, din cauza "meciurilor" juridice din ultima perioada, care au avut loc intre Curtea Constitutionala si Guvern.

Andreea Vass: Curtea Constitutionala este excesiv politizata
Andreea Vass: Curtea Constitutionala este excesiv politizata

Curtea Constitutionala este excesiv politizata, a declarat, joi, la o dezbatere, Andreea Paul Vass, consilier al premierului Emil Boc, precizand ca exista experti la Guvern care afirma ca Legile pensiilor si educatiei sunt constitutionale.

CC: Angajarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei, neconstitutionala
CC: Angajarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei, neconstitutionala

UPDATE: Guvernul nu a respectat Constitutia atunci cand si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului pentru Legea educatiei. Asa au stabilit magistratii de la Curtea Constitutionala care-au admis ca exista un conflict intre institutiile statului.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.