PSD amenință cu proteste la Cotroceni, dar și plângeri penale: ”Vorbim de banii României”

Dată publicare: 01-03-2021 12:45
Dată actualizare: 01-03-2021 12:56


sigla PSD

Partidul Social Democrat amenință cu plângeri penale ”la toți prefecții” și miniștrii care au împărțit bani din fondul de rezervă către autoritățile locale pe criterii politice. 

 

Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că banii ar fi fost împărţiţi în mod ”discreţionar” către primarii membri ai partidelor din coaliţia de guvernare.

El afirmă că este vorba despre aproximativ 380 de milioane de lei, bani care s-ar fi dus mai mult către partidele care fac parte din coaliția de guvernare: PNL, USR-PLUS și UDMR.

”O faimoasă anexă, 7.03, la bugetul de stat, pentru prima oară în 30 de ani, cu alocări de aproximativ 380 de milioane numai către cele 3 formațiuni politice care creează actuala coaliție. Cei care au pierdut alegerile s-au unit și conduc Guvernul României. Vreau să vă spun că împreună cu colegii mei am hotărât foarte clar, vom face plângeri penale la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile după timpul lui Orban, la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile din fondul de rezervă după timpul domnului Ciuc. Singurul element comun al celor 2 prim-miniștri este actualul prim-ministru, domnul Cîțu, care era principalul avizator, fiind ministrul de Finanțe. Vrem să facem plângeri clare la toți miniștrii care au avizat aceste cheltuieli prin HG. Mai mult, vrem să știm cum a trecut prin ședința de Guvern această anexă la buget, 7.03, ce criterii s-au luat în considerare, deoarece aici nu vorbim de banii cuiva de acasă, vorbim de banii României și banii noștri, strânși din impozite și taxe.” - a declarat Ciolacu într-o conferință de presă.

Mai mult, liderul PSD a avertizat că organizațiile locale social-democrate care au fost afectate de aceste împărțiri ”discreționare” de bani vor să vină în București, să protesteze în fața Palatului Cotroceni.

”Da, vor să vină să se manifeste în fața Palatului Cotroceni toate administrațiile locale ale Partidului Social Democrat. Sunt îndreptățite, fiindcă ce se întâmplă anul acesta e un precedent la anii ...la anul trecut. Ceea ce a făcut Orban au continuat și acum.” - a mai spus Ciolacu.

În replică, întrebat cum răspunde acestor acuzații, președintele PNL Ludovic Orban a afirmat că PSD ar trebui "să tacă pe acest subiect".

"PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta, pentru că PSD a alocat banii după proprie politică primarilor şi a discriminat cetăţenii români, împărţindu-i în două categorii - cetăţeni români din localităţile cu primari PSD şi cetăţeni români cu primari de alte culori politice. Eu m-aş abţine în locul lor de la declaraţii politice pe acest subiect, pentru că altfel voi fi nevoit să aduc aminte toate alocările care au fost făcute pe PNDL1, pe CNI, pe PNDL 2, din Fondul de rezervă al Guvernului şi ponderea alocărilor, care a fost predominantă către primarii PSD. Nu mai vorbesc de alocările de la Consiliile judeţene care sunt controlate de PSD", a spus liderul PNLt, potrivit Agerpres.

 

 

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO