PSD acuza PDL de fraudarea viitoarelor alegeri

Victor Ponta

Modificarea legii electorale, cu adoptarea votului prin corespondenta, schimbarile din Codul Muncii si recalcularea pensiilor militarilor au fost temele de atac ale PSD la adresa PDL. Dintre acestea, un singur subiect i-a enervat pe social-democrati.

Modificarea legilor electorale = furtul voturilor, sustine PSD-ul

PSD ii acuza pe rivalii de la PDL ca, prin proiectele de modificare a legilor electorale, incearca sa gaseasca "o solutie de salvare" pentru a scapa de caderea din sondajele electorale.

Vizibil iritat, Victor Ponta s-a referit in principal la eventuala prelungire la 90 de zile a campaniei electorale si la introducerea votului prin corespondenta pentru romanii din diaspora.

Social-democratii avertizeaza ca ei vor sesiza inclusiv institutiile internationale si ca vor apela la "orice fel de mijloc de protest" pentru a se opune acestui sistem promovat de PDL.

Citește și
Adrian Nastase
Nastase: Daca PC-PNL si PSD fac majoritate, il putem suspenda pe Basescu
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Pozitia noastra este foarte clara. Partidul de guvernamant, Partidul Democrat Liberal, doreste sa fraudeze votul prin cumparare de voturi, prin banii pe care, in special, doamna Udrea ii gestioneaza, alaturi de baronii locali, alaturi de Flutur, de Falca, de toti ceilalti. Si, orice fel de lege, orice fel de reglementare va trebui sa fie insotita de observatori internationali, de implicarea mass-media, pentru a impiedica pe cat posibil cumpararea de voturi, pusa la cale deja, si transformata in politica de partid, sub coordonarea si cu banii publici gestionati de doamna Elena Udrea."

Ponta s-a referit si la eventuala introducere a votului prin corespondenta pentru romanii din strainatate si la alegerile locale si a spus: "Daca se introduce acest sistem de vot, nu are rost sa participam la alegeri, este clar ca se va frauda votul".

Intrebat daca PSD nu va participa la alegerile parlamentare in cazul in care votul prin corespondenta va fi legiferat, Ponta a raspuns: "Nu vom fi complici si nu vom legitima acest sistem. Nu putem fi complici la ceva ce este foarte clar ca va fi fraudat. Nu are niciun rost, sa ramana ei atunci (PDL- n.r.), iar noi ne vom face datoria de opozitie".

El a precizat ca, deocamdata, nu a discutat posibilitatea unui astfel de boicot al alegerilor si cu PNL.

Modificarea Codului Muncii, in viziunea PSD: "Un nou abuz al Guvernului Boc"

Social-democratii au promis ca se vor opune cu toate mijloacele fata de intentia Guvernului de modificare a Codului Muncii. Ponta a anuntat ca PSD va avea vineri o sedinta speciala, iar atunci se va stabili exact "planul de bataie".

"Modificarea acestuia (Codul Muncii, n.r.) nu este ceruta in acest moment de nimeni, este doar o intentie a Guvernului actual, de a lovi nu doar in angajatii bugetari, ci si in angajatii din zona privata, de a reconfigura practic situatia salariatului din Romania si a o readuce undeva la secolul 19, secolul 20, in care angajatul este la discretia totala a angajatorului fara respectarea drepturilor minime, prevazute de legislatia europeana si de pozitia noastra ca membru al Uniunii Europene" - a spus Ponta.

 

Recalcularea pensiilor militarilor

PSD a anuntat ca pregateste un "raspuns juridic" la intentia Guvernului de a continua procesul de recalculare a pensiilor cadrelor militare.

In plus, social-democratii ii sfatuiesc pe cei vizati de aceste recalculari sa continue sa se bata pentru drepurile lor.

"Este foarte clar ca, o noua ordonanta de urgenta, ceea ce a anuntat presedintele Traian Basescu si, ca de obicei, s-a grabit sa confirme cu slugarnicie domnul Boc, o ordonanta de urgenta care sa proroge un termen, un termen care a expirat in 31 decembrie nu ne mira ca Emil Boc nu stie ca, din punct de vedere juridic, nu poti sa prelungesti un termen care a expirat. Orice tanar de liceu poate sa inteleaga acest lucru, nu trebuie sa mergei la facultate pentru asta." - a declarat Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, recent, ca normele de aplicare a Legii 119/2010 se suspenda, insa Legea 119/2010 pe baza careia se recalculeaza pensiile, ramane in vigoare.

Seful statului a explicat ca pensiile recalculate in baza Legii 119 sunt valabile si ca va fi emisa o noua hotarare de Guvern pentru metodologia de aplicare a legii.

In plus, membrii coalitiei de guvernamant au decis, luni, ca Executivul sa adopte o ordonanta de urgenta prin care se va prelungi termenul de recalculare a pensiile militarilor pana la 31 decembrie 2011.

Avem prea putini salariati care sustin plata prea multor pensii.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Afacerile cu statul le-au adus parlamentarilor venituri frumoase in 2010
Afacerile cu statul le-au adus parlamentarilor venituri frumoase in 2010

Aproape 260 de milioane de euro. Aceasta este suma care a intrat in ultimii trei ani in buzunarele mai multor parlamentari ale caror firme au afaceri cu statul.
 

Nastase: Daca PC-PNL si PSD fac majoritate, il putem suspenda pe Basescu
Nastase: Daca PC-PNL si PSD fac majoritate, il putem suspenda pe Basescu

Liderul PSD Adrian Nastase sustine ca, daca Alianta PNL-PC, alaturi de social-democrati, ar obtine majoritatea parlamentara la viitoarele alegeri si ajung la guvernare, atunci se pot "gandi" la suspendarea presedintelui Basescu.

Propunerea PSD-PNL pentru alegeri: Antonescu - presedinte, Ponta - premier
Propunerea PSD-PNL pentru alegeri: Antonescu - presedinte, Ponta - premier

Acest tandem ar putea fi cuprins in intelegerea dintre social-democrati si liberali pentru constituirea unei mari aliante a Opozitiei. Protocolul este aproape gata si urmeaza sa fie parafat in zilele urmatoare.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.