Normele de calcul pentru pensiile militarilor au fost suspendate


Ultimul update: Joi 07 Iunie 2012 04:03
Data publicarii: Marti 25 Ianuarie 2011 18:54
Categorie: Stiri Sociale

La loc comanda! Asta a rasunat pe holurile ministerelor dupa ce seful statului a anuntat ca se suspenda normele de calcul pentru pensii.

Au rasuflat usurati cei de la Ministerul de Interne, care nu au reusit pana acum sa recalculeze veniturile decat pentru 1000 de pensionari.

Cei de la Aparare s-au apucat, in lipsa noilor norme, sa faca liste cu viitorii pensionari si sa-i integreze in sistemul general de pensii. Procesul de recalculare va fi insa unul complex si ar putea dura chiar pana la finalul anului.

Cei mai castigati din tot acest scandal se dovedesc a fi in acest moment militarii pensionari care nu si-au depus cererile pentru recalcularea pensiei. Ei vor primi luna aceasta aceeasi pensie pe care o aveau in decembrie 2010.

Problema este pentru cei carora li s-au recalculat deja pensiile. Unii au castigat, altii au pierdut.

In acest moment, la Ministerul Apararii, pensia medie este de 1750 de lei. La Ministerul de Interne este de 1608, iar la SRI de 2587 de lei. In timp ce un pensionar obisnuit primeste aproximativ aproape 700 de lei.

Fiecare minister asteapta hotararea de Guvern care sa stabileasca noile norme dupa care acestea vor fi calculate.

Noile norme ar trebui sa evite problemele pe care le-au creat cele actuale, printre care obtinerea avizelor care certifica vechimea unui fost angajat in sistemul de aparare.

Bugetul alocat pentru plata pensiilor speciale in 2011 este de 787 miloane de euro, cu 82 de milioane de euro mai putin decat anul trecut.

ZF.RO: 1 miliard de Euro pe an - costul pensiilor militare speciale
Basescu:Trebuie respectata decizia ICCJ, la recalcularea pensiilor militare
Guvernul da unda verde recalcularii pensiilor militare
VIDEO PROTVPLUS.RO