PSD a depus plângere penală pentru modul în care au fost împărţiți banii către primării

Ultima actualizare: 11-10-2021 17:02
Marcel Ciolacu
Pro TV

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii au depus plângere penală pentru modul în care Executivul condus de premierul interimar Florin Cîţu a alocat bani din Fondul de rezervă către anumite primării.

"Hai să lămurim cu rectificarea bugetară (...) este pe lege, nu a făcut-o Cîţu după capul lui, cum am păţit acum. Acolo e o lege şi este o schemă de calcul, deci nu poţi să invoci rectificarea, e un drept legal, banii îi primeşti în funcţie de anumiţi parametri. Cum a împărţit banii - îl anunţ pe domnul Cîţu că am depus plângerea penală, fiindcă în fundamentarea Ministerului Dezvoltării scrie pentru ce trebuie daţi aceşti bani, scrie municipiul Motru, ce situaţie are municipiul Motru, cât de greu îi e municipiului Motru, de aceea trebuie o hotărâre de Guvern pentru împărţirea acestor bani. Vreau să vă spun că municipiul Motru, cu toate că e în fundamentare, ca un exemplu de localitate care trebuie salvată, ca şi comunitate, a primit zero lei. (...) A fost depusă plângerea penală", a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă plângerea a fost depusă la DNA sau la Parchetul General, el spus: "Toţi primarii din ţară ai PSD vor face plângere în contencios".

DOCUMENTUL poate fi citit aici.

Referindu-se la liderul PNL, Ciolacu a punctat că nu poate comunica cu un om politic care îşi justifică deciziile prin jigniri.

"Domnul Cîţu, după cum vedeţi, la jignirile pe care le aduce autorităţilor PSD, cred că este exclus un dialog. Continuă să îşi justifice deciziile prin jigniri. Îmi pare rău, eu nu pot comunica cu un astfel de om politic", a spus Marcel Ciolacu.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO