USR l-a propus pe Dacian Cioloş premier, pentru a pune capăt crizei politice

Ultima actualizare: 11-10-2021 15:02

USR participă la consultările de la Cotroceni având ca propunere de premier pe preşedintele partidului, Dacian Cioloş, a decis, luni, Biroul Naţional al formaţiunii.

"USR merge la consultările cu preşedintele Iohannis cu mandatul de a forma cât mai rapid un Guvern cu puteri depline care să gestioneze pandemia, să gestioneze explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR. USR susţine în continuare că cea mai bună soluţie pentru România este un Guvern USR - PNL - UDMR, cu un nou premier şi cu un program de guvernare asumat care să includă şi PNRR, dar şi urgenţele care trebuie gestionate şi care trebuie respectate de partenerii de coaliţie. Biroul Naţional USR a decis ca echipa de negociere să îi prezinte preşedintelui propunerea USR de premier în persoana lui Dacian Cioloş şi un pachet de măsuri care vor sta la baza programului de guvernare", a afirmat Cioloş, la Parlament, după şedinţa conducerii USR, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, USR a pregătit "propuneri concrete".

"Nu mai mergem doar cu poveşti, nu mai mergem doar cu presupuneri. Din punctul nostru de vedere, un Guvern trebuie să funcţioneze cu un premier asumat şi cu un astfel de program. În absenţa unor propuneri clare, concrete din partea partenerilor noştri de coaliţie, pentru că protocolul de coaliţie este încă în vigoare, dar, din păcate, nu am putut să avem în aceste zile discuţii cu partenerii noştri ca să vedem ce vor şi, în aceste condiţii, noi suntem gata să venim şi cu propunere de premier şi cu un program foarte clar asumat", a explicat Dacian Cioloş.

El a precizat că USR propune, printre altele, reducerea cu 32% a preţului energiei electrice, plan pentru limitarea transmiterii COVID-19, desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie până la finalul lunii octombrie şi adoptarea Legilor Justiţiei până la finalul anului viitor, implementarea proiectului "Zero taxe" pe salariul minim, reforma pensiilor speciale, reforma companiilor de stat, revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin până în martie 2023.

"Constatăm că vechile partide fug de responsabilitate şi, în aceste condiţii, USR este este pregătit să îşi asume responsabilitatea guvernării şi să iniţieze imediat negocieri cu PNL şi UDMR pentru un Guvern care să scoată România din criză", a adăugat Cioloş.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!